Instagram

Instagram

Sunday, February 28, 2010

akhirnyerrr...kempis jua...



adoiii..adoii...sakit tak terase pun...tapi gerammmmm taw...geram kat sape?geram kt ape???saya geram kt jerawat saya yg ade kt pipi sebelah kiri..dh lame gilerrrrr ia terbantut tak leluar2...saye jadi geram...nk tahu nape geram...ye la...tempek foundation ngn compact powder pun masih nampak lagi tau..sedih giler...pakai sabun Eumora pun tak mo gak keluar2 jerawat tu..ikotkan hati mmg maw picit picit picit..tekan tekan tekan...cm saya tekan keypad henpon je...huh!!geram punye pasal...

bende alah ni menyebabkan saya agak stress..sbb, my mum asyik blame saye sbb saye tak pandai jge muke...dengggssss...aleh2..saye mls nk amik kisah...saye maw jadi pemerhati je...nk tgk smpi bile jerawat tu nk meletus bak gunung berapi =P


korg cube fokus betul2 kt pipi saya tu...ade gunung berapi yg tak aktif yg degil nk meletup...geram...tgk!!!.


keadaan sebelum kene cucuk...hahhahaa...menyakiti diri sendiri =p

tapi..petang tadi..gatai tgn n g la amik pin tudung yg agak besar sket...duk depan cermin...n..n...CUCUK!!!..hambik ko...keluarlah...lahar2 jerawat tu...(euwwww)...sakit taw..siap berdarah2 lagi aku kerje kan...ye la...cucuk sebelum smpi masenye...puas hati...sbb, menatang tu dh kempis...pas ni...maw hilangkan parut jerawat tu...dan yg penting...bonggol jerawat tu dh takde...=)

mood: gembire berganda2...

Saturday, February 27, 2010

korek rahsia

semalam (26/2) sume org cuti. Cuti smpena MaulidurRasul..so, dgn gembiranya saya meraikan cuti itu..huhu..rakan saya, Sheela telah mengajak saya untuk menyertai kelas membuat kek & roti kt Hidayah Cookies, Sg Kandis.Saya pergi bersama Aifaa kerana saya malas nk bawa krete sendiri =P

Kami bertolak pd pukul 8.15pg dan smpi ke tempat kejadian pada pukul 9pg..start kelas nk dekat kol10..name pemilik Hidayah Cookies ni ialah Pn Sarimah..Beliau bukan sahajamengadakan kelas membuat kek dan roti je..tp, mmg beliau mengusahakan perniagaan kek dan roti serta mcm2 lagi..haihhhh panjang sgt nk crite..ha...g sini >> http://hidayahcookies.blogspot.com

Nak order ke ..nk beli kuih ape sekali pun..order je kt website die ni..

Saya mahu cerita tentang pengalaman separuh hari di kelas ni..tau tak, bukan senang tau nk korek rahsia dai org yg berpengalaman membuat kek..mcm2 petua yg diberi dan yg perlu kita tahu...mesti ambil tahu..mesti tanye kenapa itu..kenapa ini..kalu tak, sure rase cm tak de pape je kalu kite pergi kelas tanpa bertanye ape2..alaaa..cm saya seorang guru..sure la suke ade sesi soal jawab cm tu kan..so, kite tahu, ape yg pelajar kite tak paham...

Mule2, kami buat roti..asas roti..pastu dari asas roti tu..kite bley buat mcm2..seperti Roti Pizza,Roti sosej, Bun Kacang, Bun Kaya...ataupun roti gula...wahhh...sangat kagum tgk Pn Sarimah buat kerja..cekap! cepat!

doh roti

sheela tgh deco roti pizza


doh roti yg telah mengalami proses 'fermentation'
besarrrrrr...cm roti giant!!

hasil roti2 tersebut..nyum nyum

Resepi kedua: kitorang buat kek marble dan Pn Sarimah tunjukkan cara-cara membuat kek Choc moist (mmg resepi yg patut tidak dilepaskan...slalu buat kek cokelat..tak brape menjadi...)


kek marble..

Resipe terakhir buat Kuih Bakar a.k.a Kuih Kemboja...nape Kemboja?tak Laos @ Vietnam??
Wallahualam...idak le teman tahu namenye cenggitu kan...

Kami turut diajar cm ne nk buat persediaan utk topping bg choc moist tu..dan deco untuk cuppcakes...hahahha..i like..mmg febret la buat2 bab deco ni...

Lepas semua selesai, kami diberi hasil kerja kami tadi tu..seplastik besar kami dapat..ye la..mane taknya...4 resepi..roti je pun dh banyak jenis..dengan kek nye lagi,cuppcakes lagi..mmg puas hati la ...tinggal saya nk praktikkan je..kalu jadi, bley la makcik2 kt luar sane tu masuk memminang saye ye....lalalalalala~~~ heh!!!!! ape la ko ni Rose!...uppssss..kalu dah jadi nnti, bley la saye buat jual kt skolah kan.dpt income..n sure saya super duper letih..mase nk fb mesti dikurangkn, mase utk buat kerje2 skolah mesti disusun dgn bijak...hahahhaa...berangan je lebih kan rose...

mood: gembira dpt korek rahsia dan tak sangka saya dapat ilmu buat kek & roti...berbaloi2 la dgn bayaran yg dibuat..

kembali aktif

kengkawan ..saye baru ade mood nk tulis blog..sbb, ade 2 / 3 hari ni..saya sgt stress..ade prob dalaman dan luaran...

dalam mase 2/3 hari tu la..saya lari dari umh..selama 2 hari kuar umh kol8 pagi..bkn truz g skolah..tp, carik tmpt penenang kepala...tmpt biasa..dataran Shah Alam..


jgn tak tau....saya tido dlm kereta selama 2 hari sebelum saya gerak ke skolah pada pukul 11pg..dlm mase 2 hari tu...

puas hati ke buat cm tu??

jawapan saya : SANGAT PUAS HATI...saya jadi 'JUAL IKAN'...so, hanya saya yg tahu kenapa saya buat cm tu...

p/s: dont u ever try like these ok...thats not the great escape!


so, dh byk hari tinggal blog..maka, byk bende yg saya nk tulis...


happy reading =)

Monday, February 22, 2010

Bila Bunga Blacky Botak (4B)

Bila Bunga Blacky Botak..
Saya terasa amat risau..
Saya risau sebab saya kene tukar bunga itu..
Bunga itu bukan berwarna warni..
Bunga itu berwarna hitam..
Bunga itu bkn ciptaan Dia..

Bila Bunga Blacky Botak..
Saya terasa amat risau..
Saya risau sebab saya tidak boleh bwk Blacky laju2..
Blacky hilang performance..
Blacky kene pandu dgn cermat..

Bila Bunga Blacky Botak..
Saya terasa amat risau..
Saya risau sebab saya kene tukar bunga itu..
Bunga itu tidak boleh dipetik..
Bunga itu perlu dibeli..
Bunga itu bukan murah..
Bunga itu mahal harganya..

Bila Bunga Blacky Botak..
Saya PERLU tukar bunga..
Sebab saya perlu mantapkan Blacky..
Maka saya pergi beli bunga itu..
Saya hanya beli sepasang sahaja..
Sebab bukan bunga Blacky sahaja yg kene saye tanggung..
Saya perlu bayar 'surat cinta' yg Blacky terima..
Blacky dapat 3 surat cinta dari 'peminat' nya..
Ya...saya tidak jeles Blacky ade 'peminat'nye sendiri..
Itu hak Blacky...
Saya hanya penjaganya...
Saya akan bayarnye segera..

Blacky...bersabarlah sayang..
Saya akan maintain kan dirimu..
kerana..

kerana..

kerana..

Dirimu..sungguh berharga buat diriku...

Bila Bunga Blacky BARU..
Saya sangat gembira..
Saya rasa yakin untuk memandu Blacky..
Terasa Blacky sangat mantap..
Oh Blacky..

Blacky...
'Surat Cinta' mu telah saya bayar..
Saya berjanji pada diri saya..
Saya akan berHEMAH apabila memandumu..
Walaupun..
Bunga Blacky itu sudah Baru..


Thursday, February 18, 2010

Nasi 'kontroversi'



hye sume..arini saya cuti lagi..cuti seminggu tu..best tak hengat la..best smpi buhsan tahap petala ke -8 dh kot..tu la..member saya ajak g Bukit Tinggi Pahang ..tamau...kan dh bosan...

so, bile bosan,saya akan layan tenet je..tp,asik tgk skrin je..mate jdi letih..so, saya akan tido..(padahal kerje skolah ade lagi tu)..ingt tak lagi kengkawan, yg saya kata sepatutnya saya nk g skolah semalam??haaaa..saya dh call Pk Koku saya, beliau kata soh dtg arini..kol 12 tgh hari jumpe kt skulah la kan..Andalas la mane lagi..tp, saya ni kuar la awl kol 9.30 cm tu..sbb nk g terminate phoneline kt umh ni kt TM..malas dh gune fon umh...sewa mahal..tp, takde sape yg gune pun..saya plak stok yg tak suke bergayut..ye la..nk call sape je kan...apetah lagi org nk call saya..saye bukan org penting pun..

proses nk terminate tepon tu, mudah je...isi borg, then pulang kn tepon..then, blah cenggitu je..senang sungguh...pastu, drive la g skolah..hahaha..ye la tu g skolah..tgk jam kol 11 lagi..ape lagi..tak jadi g Bukit Tinggi Pahang..saya g la JJ Bukit Tinggi..jadi la..

ape???shopping??haihhh..asik ingt shopping je la..mane ade..g beli wrapping paper je kot nk balut adiah member2 kawin..then, berlegar2 tanpa arah tujuan jap..pastu tgk2 jam kol 12..saya gerak ke skolah bertujuan untuk tunjukkan hasil kerja brosur utk kejohanan sukan yg akan diadakan isnin depan ni la...dan hasil kerje diterima dan proses memfotokopi pun telah berjalan dgn lancar..dan ini hasilnya...

thnks to fikri sbb berusehe memfotokopikan bende alah ni..untuk saya lipat2..byk wooo...

ade due warne: KUNING utk VIP, PUTIH utk Cikgu2 je..

Close up sket muke depan...cantik gak ek saya buat kerje =p

ni baru sikit yg dh kene lipat...ade byk lagi..saje mls tunjuk..=p

haaaa...sblm balik tu, saya g la join kakak2 yg turut sama hadir ke skolah time2 cuti cenggini..ade yg nk buat penyelarasan laa..ade yg nk tande buku la..ade yg baru nk buat RPH minggu lepas la..hahaha (sori kak seri)...pastu kitorg ni g la lunch kt satu Restoran dekat2 Andalas gak la...name restoren tu..Nasi Briyani King...tp, bukan ade nasi briyani je...mcm2 ade...sblm smpi restoren tu..kami yg g ni, dh gelak terbahak2 dh ..pasal mengenangkan nasi yg bakal diorg hidangkan..mesti korg tertanye2 kan nape???haaaaa....

tgk gambar ni...tp,jgn pikir bukan2 tau...dilarang sama sekali...


* gambar mase first time g restoren ni..

hmmmm...saya terpikir..nape restoren tu buat style cenggitu..kot ye nk carik kelainan pun..takkan lah smpi menimbulkan kontroversi???haihhh...kalu lah pelanggan perempuan..sure la dh tersipu2 malu kan..tp, kalu pelanggan lelaki,mmg makin galak la kan dtg tiap2 hari ke restoren tu..haiiihhh...

tp kan..mase kitorg dtg td,kitorg tak order nasik tu..kitorg order menu lain...huhu..elakkan kontroversi beb!!



mood: =|

Wednesday, February 17, 2010

LOVE IS ALL....ALL IS LOVE

When you hold me like this
So many memories fill my eyes
The first time we kissed <--- jgn pikir bukan2 ye
The times we nearly said good-bye
But still here we are
Tested and tried and still true
And stronger than we ever knew

Love is all
The laughter and the tears that fall
The mundane and the magical
Love is all
All is love
The careless word, the healing touch
The getting and the giving of
All is love

There's a meyou've always known
The me that's a stranger still
The you that feels like home
And the you that never will
But still here we lie
Tender and trusting and true
With everything that we've been through

Love is all
The laughter and the tears that fall
The mundane and the magical
Love is all
All is love
The careless word, the healing touch
The getting and the giving of
All is love

All the glory
All the pain
All the passion
That turns to ashes
Only to rise again

Love is all
The laughter and the tears that fall
The mundane and the magical
Love is all
All is love
The careless word, the healing touch
The getting and the giving of
All is love

LOVE IS ALL by MARC ANTHONY

Tuesday, February 16, 2010

......

bermula setelah saya post mende alah ni..saya berjanji kepada diri saya yg saya tidak akan aktif FB selagi kerje2 saya tidak siap..
ya...mmg benar, esok saya cuti..tp, saya semakin bizi (poyonyeerrr) dgn kerja2 belakang tabir (tolong jgn pandang belakang ye)...semua demi skolah ku (poyo kuasa 2)....

saya mahu siapkan
1) brosur utk hari sukan sekolah..Diana telah email design brosur tersebut, saya kene tacap (touch-up) sket..then, print..then bwk g skolah esok....oppsss..kene kol dulu Pk Koku saya...kalu beliau ade di skolah esok..maka saya kene dtg skolah..kalu tak de..kene tangguh lagi...hohoho...(mintak2 la ade kan)

2) siapkan soklan ujian + latihan kerja + nota bergrafik + powerpoint utk P&P.semuan ini memerlukan penelitian yg LEBIH (poyo kuasa 3)..hahaha...


nk crite gak...petang td penat tau...tp best la dpt bwk mak saye g jalan2..mak nk beli baju utk kenduri( diulangi..mak saya yg nk shopping ok!)..saya sekadar SuPiR je...nk carik sepasang baju, smpi g LIMA tempat...mule2 g Kamdar, Klang...ade yg berkenan, tp tak cukup meter lak...then, mak ajak g Jalan TAR...saya pun pandai la sgt ikot NKVE kan..terase cm pusing Selangor lak...then, smpi Jln TAR..TETIBE mak kate tak jadi...hahhahahahahahahahahahaha..mak saya kata "Angah, jom g PKNS je la..."

anda tahu jawapan saya????


hahhahaha...


saya jawab...."OK"

then, mmg pusing2 je la kt KL tu..balik ikot Faderal pulak..then g PKNS..haaaaa...dpt pun baju yg dihajati...then, nk carik tudung lak..nk matching2 katenye...mak kate..nk carik kt booth yg ade byk2 kt Giant Shah Alam tu.....hahaha..dapat pun..yeay!!!...mak gembira..saya pun gembira...

bile kuar Giant tu..mak kate, " Angah, jom g tesco Shah Alam..dh dekat dh ni..."

saya kata..."OK"..

huhuh..sekian..itu saje...ade amik gambar mak tgh beli baju..tp, mls nk hapload....sbbb...sbb..saya mahu buat kerja...


Mood: OFFLINE FB sampai kerje siap...kire cm 'puasa' fb gak la ni..saya kene janji kt diri saya..sbb, saya tidak mahu terbatal pose saye ni...daaaaaaaaaaaa

p/s: jgn rindu saya k..kalu rindu..gugel la gambar2 mane yg ade tu.. =p (versi perasan!!)

buat ku tersenyum =)




haihhh..jam dh menunjukkan kol 1.35 pagi , 16hb 2 2010..saya baru (ehh..eh...bkn baru.) dh lame dh balik dr dinner beramai2 di Section 7 (lokasi tepat : Bintang Side Walk)..owhh.saye ke organiser nye???hahaha..mane ade..saje suke2..lame tak jumpe Sheela(padahal baru jumpe Isnin lepas, bg barang dgangan dr FF),pastu ade Amru, Yusri, FF, Zaidi, Akie , K.zu & Adam..tak lupe gak mak kpd K.zu..huhuhu..

sebenarnye saya dh mkn sebelum g jumpe diorg tu..(buke pose)..tp, saya hanya mkn Spagetti je..itu pun sikit..aturan mkn saya dh tak menentu..mungkin byk fikirkan perkara yg tidak perlu difikirkan kot..(hate it!!) <---- tetibe emo lak...
so, bile order mknn, rase cm mknn tu sedap..tp,apsal tak ley habis kan??hmmm...

takpe la..

pas mkn2, kitorg g i-City kt Sect7 tu..mmg dh lame saya idam kan nk g sane..tp, ade org tu yg mmg originated from Padang Jawa pun ley tak tahu kewujudan i-City tu...ciss..ketinggalan zaman tok kaduk tol la die tu...tp, sib baik die tak menunjukkan rase terujanya apabila smpi di i-City tersebut..hahaha...

owh ye..layan lah gambar gambir ni..


depan Bintang Side Walk Sect 7 bersama Sheela ngn K.zu + Adam a.k.a Chelsea boy
Akie & Zaidi

FF & Amru

Amru & Yusri


i- City di waktu malam..

neonic trees...nice

Aku scandal @ scandal kah aku??


cantik kan???kawan saya kata cm dlm crite Alice in Wonderland..huhu,...


skung jam dh kol 2.15 pagi..sambil2 upload gambar utk blog, smbil2 upload gambar utk FB...maaaf, kualiti gambar kurang jelas...tgh tunggu FF upload gambar dr D90 nye..hohohoh...


mood: all of u, make me smile for that nite..thnks...=)





Monday, February 15, 2010

buat ku tertanye2


haihhhhh..rase cm best plak aktif kt blog je..bley tulis ape2 aje..(tak termasuk mengukut org taw!!).semenjak due menjak saya tukar layout blog yang cantik lg ayu (cm orgnye) ni...ehem ehem...rase lagi bersemangat nk tulis dlm blog..tak kisah la crite ape kan..huhu...mase layout lame, saya ade letak widget utk tahu bilangan pengunjung (cm kaunter la gak..)tp, bile dh gne layout baru ni, saye tak letak widget tersebut...tp, saya masih kekalkan widget FEEDJIT (ruangan SESAKNYE) ....widget ni bley tahu (bkn 100% laaa) org yg lalu/singgah kt blog kite ni...sbb ape saya kata bkn 100%..sbb, kita hanya bley tahu org tu dr negara apa dan pukul brape die singgah kt blog kite..itu pun kalu nasib, org tu mmg ade blog die sendiri..dpt la kite tgk blog die smule..tp, kalu tak de link blog die..mmg harapan laaaa...cm FEEDJIT saya ni...tak tahu sape..tp, dr tmpt yg sama iaitu Beverly Hills, Mount Laurel, Mountain View ngn Europe...hahha...

adekah artis Hollywood singgah kt blog saya???tettttttttttttt....

bolehkan mereka paham bahasa saya???

owhh..tidakkkk...saya tidak akan sesekali tukar bahasa saya..sorry ye artis2 Hollywood sane...kih3

ade sekali tu...dr Mesir pun singgah kt blog saya..hahhaha...


mungkin kah...mungkin kah....


SAYA SEORANG BLOGGER FOFULER?????tetttttttttttt



sorry..sbb, bile upload ke blog..gambar jd kecikkk je...tp, kalu u ols tgk bendere bg setiap anak panah tu pun..u ols dh nmpak kan...


mood: owhh..tak sngke dh ade peminat =p

niat puase =)


nawaitu saumaghodin....
haaaaaaaaaaa...tu la gare2 kenyang sgt mkn BuBoQ siang td..kan kene la pose..


byk sgt makanan..smpi brape kali round ulang dan ulang makan..hahaha

eh eh..bkn terpakse..mmg dh niat dh cuti nnti nk ganti pose...huhu...coz, kalu nk pose time kerje, sye terase sgt letih...nak nak lagi terpekik2 panggil bdk2..itu lom ngn dak2 yg buat hal lagi..haihhh...

so, selamat berpuasa ganti untuk diri sendiri...saya ingin memohon perkara yg baik2 berlaku kepada diri saya...harap2 Allah perkenankan doa saya..

mood: hati ku bukan pualam..

Pualam = ????
kene tanye FF =)

Sunday, February 14, 2010

cuti = kerja


hihihhi..huuhuh...nk crite pasal hari pertama cuti sekolah..sekolah saya cuti seminggu smpi ari ahad depan ( 21/2)...
tau tak..cuti pun saye kene buat kerja tau...
ni senarai kerja saya :

1) tanda buku latihan maths..ade 2 kelas..dh byk kali tertangguh...
smlm buat la kerje ni..tp ini la hasilnye...

tgh tande buku smbil tgk2 crite/konsert penyanyi cine..huhuhu..layannn

buku yg baru di tanda...

akhirnye..begini keadaan ku..huhuhu

2) buat buku program utk Kejohanan Sukan Sekolah 22 hb ni kt padang Sultan Sulaiman. Berkolaborasi dgn Diana..kami tidak berjumpa utk berbincang..hanya Fb dan Email yg menjadi penghubung..then, 17 hb ni..g skolah utk g riso semua buku program yg dh saya dan diana design tu..huhu..

3) kene buat soalan Ujian Bulanan I utk subjek Sejarah f2..hahah..nasib la korg..susah wooo cikgu buat...

4) kene buat latihan kerja sejarah n nota bergrafik utk sejarah gak...

5) kene buat powerpoint utk Maths form 1..saya mls nk ngajar menggunakan marker..sbb, lmbt..so, nota buat siap2 kt PP..bley apply utk sume kelas...huhu

6) pastu kene arrange mase utk buat Obserrvation utk bebudak praktikal yg baru yg take over kelas saya tu..huhu...FYI...bru setahun aja maths..dh dilantik jd guru pembimbing utk guru pelatih/praktikal...adusss...saya ni pun ngajar lintang pukang...byk kene rujuk buku lagi..tp, tak pe la...cabaran tu....

Friday, February 12, 2010

perlu episod baru..tapi...



byk perubahan yg telah saya buat..contohnye...blog saya sendiri..dr wane merah-hitam ke biru lembut selembut tuannya =p
huhu

pastu nk tau lagi...page yahoo saya wane PINK tau..kih3...saje test market..ati ni berkenan wane pink ke tak..tp, so far ok la..sedap gak mate memandang,...

huhuhu..wane PINK..PINK..PINK...kontra giler ngn minat saya...

pastu, skolah saya ade website baru..klik la sini
masih byk yg lom di upload kan...tp, sekadar maklumat asas tu ade la...try gak carik gambar saya dlm byk2 gambar kt website tu..tak de la pulak..hahah..tak populer la tu...


hmmm...tp, saya pun mahu episod baru bermula...saya nk ke chapter satu yg dulu2... ;|

tak de kene mengena =p

video

dh tige hari dalam seminggu ni saya g shah alam, PKNS (nk lg tepat la lokasinye)..saya akan kuar umh seawal kol 10.30 pg..cume arini lmbt sket..11.30pg..

carik ape??hmmm...
hari pertama tu..ari isnin, g shah alam (sect 7) sbb, brunch (breakfast + lunch) ngn si FF, sbb FF bg souvenir dr Singapore..dh amik dr umh die, ajak die brunch...sian die..jetlag lagi tu kot..huhu..btw..thanks FF

hari ke2 : khamis...g avon, sebab ade kakak tu order brg..smpt gak saya rembat lipstick satu..huhu..

hari ke3: jumaat..pun same g pkns gak..g Avon gak..ade kakak lain lak yg berkenan lipstick yg saye beli tu..

tp kan..saya mmg suke ke shah alam..tmpt lepak saya sorg2..tmpt saya cuci mate ngn baju2 yg cntik kt booths yg ade di ruang legar tu..bkn niat nk beli..tp, saje suke cuci mate...
tp, td saya smpt beli inner/ camisole wane putih...huhuh..

errrkkk..ape kene mengene ngn lagu kt atas ni??
owh..saya dh lame tak dgr lagu ni..liriknya puitis..tp, nape ek??sejak akhir2 ni...dgr lagu rancak pun jadi sedih,..ape tah lagi dgr lagu sedih...

mode: mate sembab =|

Jadual Undangan

fuhhh..masuk je bulan 2 ni..jadual mule penuh..penuh ngn undangan majlis kawan2 yg bakal menamatkan zaman uda dan daranya...yg nk bertunang pun turut menjemput..haihhh..ok la kan..atleast die ingat saya utk hari bahagia mereka kan..thanks!

ni adalah beberapa jemputan yg bakal pergi dan bakal di pertimbangkan semula...huhu

1) 14/2 > Siti Zaidah Zaidi: Taman Dato' Bandar, Meru : bertunang
Status: x g..sorry..ade bbq kt umh aku =)

2) 20/2 > Norshida bt Mohsin : Jalan Nenas, Meru : Majlis Akad Nikah
Status : PERGI sebab, wedding die keesokan hari tu, aku tak ley g...sbb g wedding yg bawah ni..

3) 21/2 > Norhazimah bt Ismail : Sekinchan , Selangor : Majlis Perkahwinan
Status : PERGI bersama Dayah, FF dan Hana (dr Sg. Besar)...smbil2 boleh balik kg aku skali kt Sekinchan tu...

4) 27/2 > Hamiza Hanapi : Taman Kiyai Ridzuan, Meru : Majlis Perkahwinan
Status : PERGI bersama siape ek???hahah..lom deal lg ngn member2...

5) 13/3 > a)Saliza bt Usali : Rantau Panjang, Klang : Majlis perkahwinan
Status : PERGI..tak tau lg g ngn sape =p
b) Siti Khadijah bt Kamaluddin: Sementa,Klang : Majlis Perkahwinan
Status : PERGI..


fuhhh...bizinye dgn undangan kahwin ni!!

Ucapan: tahniah buat semua =)semoga berbahagia hendaknya...

Thursday, February 11, 2010

wajah baru

huhu..tengs kt korg yg ter'KLIK' kt blog aku ni..skung ni dh berwajah baru..seharian gak la dok mengedit edit..ubah kale itu ini..arrange widget sane sini...insert chatbox, masukkan senarai blog..huhu..
skung ni blog ikut tema wane kesukaanku: BIRU...lembut je..tak brape ganas sgt la kan =p

hmm..ok la..slamat melayari blog ku..mayb sye akan tmbah gambar2 sbgi penghias page saye..tq =)

Tuesday, February 9, 2010

Terapi utk diri sendiri :|


hai..arini saya gerak awl ke skolah..errkk..tapi bkn ke skolah terus..saya menyinggah ke rumah kawan saya : Azeanty Abd Manan sbb die nk pinjam buku Rancangan Pengajaran Harian (RPH) sewaktu saya buat praktikal mase tahun 2007..die pinjam sbb, Yan pun dh start kerje + praktikal die skolah nya sendiri..Yan dh habis pantang...Iman (anak Yan ) pun dh besar..huhu..

tadi singgah umh Yan, mak Yan yg smbut saya dgn Iman skali..wahhhhh....Iman so cute ..muke dh ade iras Yan...putih ikot Yan..(maaf ye husband Yan..Iman tak sama tone dgn anda..huhu)..Iman sgt comel..comel..comel...wahh wah..brape kali mau puji ni???huhu..smpt gak peluk cium Iman..ingat Iman, KAKAK Rose cium Iman ni!!!huhuhu...

pas balik dr umh mak Yan, saya nk g JJ Bukit Tinggi...(ape??shopping??)..lalalal~ mane ade..nk g byr bill tepon la...ari sbtu aritu mase lepak ngn kak kiha..tak cukup sen nk bayar..so, mmg kene g Maxis Centre la kan utk membayarnye..9sbnrnye mmg ade niat lain..hahaha)...

Pas bayar bil..(sekejap sgt..tak smpi 5 minit kt kaunter tu..) saya naik eskelator <--- tak tau nk eja dgn betull..mintak mahapppp ye... pergi ke tingkat 2..wahhh..teruje tgk hi heels OK!!!...sumenye ade diskaun!! hakhakhak...pastu tetibe tersedar..damn!! mane bley nk blanje sesuke hati..sbb, saya kene survive plus minus 40 ++ utk next gaji ok...so, terbatal niat tersebut...
TAPI...saya ade gak la beli barang/ hadiah utk 2 org rakan ku yg bkl menamatkan zaman daranya...ok la kan..bukan utk saya..tp, utk gembirakan rakan2 saya..TERAPI GAK LA TU.. =p



* S for SHOPPING SORANG -SORANG...SANGAT SUKE SEBAB SNAP SENDIRI!! :| huhu

Monday, February 8, 2010

Alhamdulillah..

salam semua..keadaan diri yg tidak menentu seperti pasang surutnye air laut semuanya menjadikan diriku seorang yg tabah, seorang yg cekal..seorang yang sangat sabar..sebab, tidak bertemu diriku dgn segala benda yg berlaku pada diriku ini melainkan Allah mengutuskan bahawa aku lah yg dipilih untuk menghadapinya..argghhh...diriku hanyalah seorang hamba mu yg sgt kerdil...ku redha dgn kehendak Mu, Ya Allah...semoga ujian yg Engkau berikan kepada ku ini disertakan dengan keindahan dipenghujungnya..Amin....
Alhamdulillah...Kau kurniakan daku dgn ujian sebegini rupa..


uhhhh!!
smbil kesat2 air mata yg masih berbisa, saya menggagahkan diri untuk mencoretkan kisah2 yg byk tertinggal di satu2nya diari maya saya ini..biarlah semua org tahu..biarlah semua orang baca..agar diri ini terhilang sedikit beban...
Alhamdulillah...inilah cara ku..

byk dh crite2 menarik dh terlepas untuk dikongsi,bkn tiada masa..ADA je..tapi, penyakit M bile dh sampai..mmg sgt susah..so, saya dgn sukacitanya pun membiarkan blog ini tanpa sebarang entry...

OKKKK...
saya mahu crite pasal arini..arini di skolah saya sangat teruja sebab dapat jadual baru dan masa mengajar saya telah dikurangkan kerana sebahagiannya telah diambil oleh guru praktikal..so, saya mempunyai masa yg cukup untuk menyiapkan segala kerja2 saya..(boleh ke??)hahha..yeah rose!!yakin boleh...bermonolog plak sendiri..huhu..dan yg best nye..saya tidak mengajar kelas peralihan..tp, terasa sgt keciwa la pulak..sebab, dh tak aja pend.seni...saya sgt suka seni..baru dpt tahu yg diri saya suke melihat hasil karya seni yg saya aja..walaupun tidak mendapat pendidikan yg formal..tp, setiap kali saya mengajar seni..hati saya sgt tenang...best...
Alhamdulillah..

ade lg yg menarik...
oleh kerana sebahagian waktu mengajar saya diambil oleh guru praktikal...saya dgn rasminya dipilih oleh Pk Petang saya sebagai Guru Pembimbing/ Guru Penyelia bagi Guru praktikal tersebut..setahun jadi cikgu dh jadi Guru Pembimbing..mmg sgt tak masuk akal..tp, ape salahnya kalu sesuatu yg baru itu dtg tanpa mengira brape lama pengalaman / brapa lama saya berkhidmat kan??so, saya terima dgn hati terbuka kerana perlantikan sebagai Guru Pembimbing bkn sahaja tanggungjawab untuk menilai@ mengkritik cara pengajaran guru praktikal tersebut..tetapi menjadikan saya seorang pelajar yg sentiasa mahu belajar ilmuNya yg Maha Luas ini..=).
*ade elaun diberikan kalu jadi Guru pembimbing..
Alhamdulillah..rezeki..

=(
owhhh...arini..tekak saya mula rasa sakit..Mahu jadi batuk la tu..

Alhamdulillah..Ya Rabbi, Engkau memilih ku utk menghadapinya =)