Instagram

Instagram

Tuesday, April 27, 2010

mungkin juga salah diriku :|

rase sgt2 down ok sebab kali ni buat kek x jadi...bukan salah saya sebab x ikut direction/sukatan...tapi bile kenal pasti masalah yg berlaku...bahagian atas kek menjadi, bahagian bawah kek x jadi langsung...habis...bantat...ni kali kedua oven saya buat hal..girammmmmm tawwww.......................................................................(diam sebab tgh menyabarkan diri)

hmmm...ni mungkin salah diriku juga sebab terlalu sibuk membuat tmphan dr kawan saya minggu lepas...duk fokus kt kek, smpi bende2 lain saya abaikan...mintak maaf ye...mungkin juga salah saya ade dimana2..Tuhan balas smule kt oven saye tu... =(


mau anta g repair...

then, kalu ok..alhamdulillah..

kalu x ok,...mintak maaf buat penempah2 kek tu..saya tidak boleh membuatkan kek anda..harap maklum..

mood: masih lagi bersedih =(

Saturday, April 24, 2010

harap maaf

arrrrrgghhh..smlm mcm2 emosi ade..paling byk emosi yg saya ekspresskan adalah emosi MARAH!!!hahha...nampak sgt yg saye ni pemarah lak kan..

bkn ape, saye sgt penat...awal2 pagi kene g Kursus Sejarah utk guru bukan opsyen kt SMK Kota Kemuning...saya kepenatan sbb, mlm sebelumnye, saya menyiapkan tempahan kek utk majlis kenduri Kak Mas...alhamdulillah...semuanya siap, bile tido mmg tak sedar ape, maka bangun tidur pun agak lewat..dlm kol6.15a.m cm tu...main capai je baju yg dh siap gosok..siap2 sapan, terus g tmpt kursus,...

Mata saya ketika itu...huisshhhh...rase sgt berat ok..mcm nk digam pun ade...ngantuk sgt...tp, gagahkan gak la memandu...

Kursus???

saya tersengguk2...
saya bwk asam utk mengunyah dlm bilik seminar,tp x jadi ape..tetap ngantuk..
Penceramah : Guru Cemerlang Sejarah..tp, byk berceloteh pasal kehidupannye..bkn nk bg tips nk bantu guru2 yg mmg LOSER dlm sejarah (dh namenye guru bukan opsyen)..sib baek, kursus habis cepat..12.30 saya dh chowwww...mau blik umh sebab nk amik kek yg kak mas tempah tu..then hantar kat umh K.mas...huhuh...

kenapa mau mintak maaf???
haaaaaa.....saya sgt tension time drive pada semalam...jalan yg saya jangka tak jemm, sumenye jemm..baekk punye ikot kate hati nk masuk jalan tu...haaaaa...hambik kau...jemm ok, then, bergegas pack kek dlm box..then kuar terus hantar kek.... maaf kt mak, sebab angah tak jawab pertanyaan mak..siap ckp ngn mak lagi, "malam nnti, blik keje baru kite cerita"..padahal, blik keje tu, saya siap2 g parttime plak tu..haihhh..maafkan saya..

maaf buat pemandu2 yg saya terpaksa jadi 'JUAL IKAN' sebab saya tensi, saya tgh kejar masa, sebab saya sangat mengantuk, saya letih..so, hamburan kemarahan tu hanya dilemparkan oleh saya di dalam kereta je...

pas hantar kek kat K.mas...saya g skolah..sebab nk hantar RPH...<--- ni lagi nk marah..marah kt diri sendiri sebab tak pesan kt org lain soh hantar kan + saya sendiri pun lom siapkan RPH tu...lagi geram sebab rupe2nye saya di relief kan utk semua masa saya...kat sini saya nk marah kt sum1....mmg sgt geram la..lain ckp, lain yg dibuat..pastu x inform...ok ok..xpe...maafkan je la saya ye...

pendek kata, saya memang nk mintak maaf kt sume org, termasuk diri sendiri sebab menyeksa diri sendiri...

ok, saya mau tido..
tak nak pikir hal org lain..
biar lah nk tonggang terbalik..
anda pun bukan kisahkan saya kan..

saya rose..rose yg dibiasakan hidup dan berdikari sendiri..

mood = :(
mode: ngantuk
action: zzzzz....nite (9pm| sunday)

Saturday, April 17, 2010

video2 sepanjang majlis

video
Andalas Idol : Shuffle by Rocket Shoe



video
Formasi Kadet Polis (Lelaki)




video
Formasi Kadet Polis (perempuan)


video
Formasi PBSM


video
Andalas Idol : Three In One dgn lagu mereka Dan Sebenarnya

semoga terhibur

Thursday, April 15, 2010

senjataku..harapanku

Ya Allah, jadikanlah dia dikasihi pada hati-hati mereka yang beriman dan gembirakanlah dia dengan kekayaan sehingga seratus dua puluh kebaikan. Allah adalah sebaik-baik pemelihara dan Dia amat mengasihi daripada segala-galanya



layanlah lagu ini...


*gambar hiasan*
**ambil gambar ni dr tuan punye photo album tanpa kebenaran, maka harap dimaafkan..He's very talented photog..add la beliau ikot dgn menaip nama yg tertera di gambar**

Tuesday, April 13, 2010

menanti

jika saya ada soalan, anda mungkin ade jawapannya...
mengapa saya kata mungkin??
sebab....tidak semua persoalan yang ditanya boleh dirungkaikan dalam masa itu juga..
pelbagai kemungkinan boleh timbul disini..sama ada anda mungkin tidak bersedia untuk menjawab,....@...anda memilih untuk tidak menjawab....@....anda lebih suka berdiam diri dikala itu...

kerana....anda penentu kepada jawapan anda...jawapan anda mungkin akan mengukirkan senyuman atau sebaliknya...

walau berapa lama sekalipun anda memilih untuk 'hold' jawapan tersebut..maka jangan lah anda abaikan orang yang menanti akan jawapan itu...

jangan pernah sesekali lupa..
jangan pernah sesekali buat2 tidak ingat..

kerana...
kerana..

ia melibatkan MASA...
ia akan dirungkaikan oleh masa...

sebab..
masa itu emas..
emas perlu dihargai..
emas seperti nyawa sendiri..

kerana..emas tidak hadir dlm bentuk pipih yang terbang melayang..
emas juga tidak hadir dalam bentuk bulat yang boleh datang bergolek...

walaubagaimana sekali pun emas itu hadir dan dalam keadaan apa sekali pun..maka..
sabar lah menanti...

yeah..menanti pasti...
menanti mengajar kita sabar~



gambar hiasan

Monday, April 12, 2010

norma - norma yang normal

mengapa manusia itu mudah lupe ape yg pernah dikatakan?pernah dilakukan?

adakah salah kalau sesama manusia mengingatkan antara satu sama lain?

proses mengingatkan dan sesi bertanya dirasakan seperti yang ganjil bila mana kedua-dua perkara tersebut tidak pernah/ jarang dilakukan...

bila ia jarang dilakukan, maka bile proses tersebut baru nk dipraktikkan, maka akan lahir rasa sangsi dan timbulnya seribu persoalan yang 'jahat' bermain difikiran...

mula la kita sebagai seorang hamba-Nya yg tidak naif, mula mengesyaki perkara yang bukan-bukan sedangkan sesi pertanyaan itu tidak ada hukum/fakta pun yang mengatakan bertanya itu adalah salah..

dimanakah salah ia?

salahkah bertanya?

atau

salahkah untuk tidak bertanya semata2 untuk mengelakkan sebarang rasa sangsi dan pelbagai persoalan yang terlintas dihati dan fikiran?

.............buntu seketika............

dimana salah, dimana silap

bila dikenang, sangat tak relevan!

usaha menyuburkan suatu komunikasi yang 'So-So' akhirnya tidak membuahkan hasil bila mana kekerapan proses tanya dan bertanya, cerita dan bercerita tidak dipraktikkan...

moral of the story : bijak lah anda untuk bertanya..kengkadang, berdiam diri lagi elok dari berkata2..ini adalah norma-norma kehidupan yang normal..jangan lah sesekali berkata ia tidak normal sekira anda tidak cuba untuk menormalkannya..

wassalam & maafkan saya sebagai hambaMU yg naif

*ilustrasi sebagai hiasan*

Saturday, April 10, 2010

untitle ver 2


owhh..tolong lahhh...sejak dua menjak ni...dh takde idea nk tulis tajuk ape..blasah je la ek...xde la byk sgt nk taip pun..tp, mau crite pasal yg saya sgt2 lemah skang....adeiii...selsema owh selsema...skarang ni dikatakan gelombang ke-2 H1N1..dh start...pastu dgn kes2 demam denggi yg bley diibaratkan cm silent killer ni..menjadikan keadaan diluar rumah mahupun dirumah juga seperti tidak selamat...dari statistik kedatangan harian pelajar2 saya, dlm minggu ni....pelajar yg tidak hadir mencatat rekod smpi 6 org tidak hadir dlm sehari..selalu tak penah jadi cm ni..biasenye yg x dtg cume sorg dua je...haaaiiihhh...

skarang diri tengah berbelah bahagi...ubat sudah makan...tunggu nk recover je...pale pening, tgn lenguh2..cm sakit urat je..ni sume sebab mengangkat folio2 bebudak tu turun ke kereta...pastu, berpanasan time kol 1 ptg selama 10minit..sbb duty disiplin...haihhh...kalau lah saya MC ari senin ni..maka, byk kerje yg delay...plg penting..saye nk buat launching 'Kempen Percakapan Berhemah' dikalangan pelajar saya...kempen ni merupakan program bulanan Lembaga Disiplin skolah dan bulan April merupakan turn saya untuk handle program ni...adeiii...dh la tgh buntu idea nk carik objektif terhadap program ni...partner saye lak lom masuk keje dr cuti sakit akibat eksiden ..simpati n kesian kt die...maka, nak @ x..saya kene laksanakan....tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiirrrrrrrrr.....haihh..mintak2 la sihat isnin ni...

hmmm...saya dh selesai tanda folio utk 2 kelas...ade 80 buah kesemuanya...jumlah sebanyak itu utk seminggu..ok la kan??penat tau ugut mengugut diorg supaya anta folio tu..bkn susah pun nk buat folio tu..dh sah2 saya bg contoh yg complete...diorg lagi mau buat smbil lewa..apekah!????!!!ape lagi yg saya tak beri..ape lagi yg saya tak bantu???handout utk panduan buat folio tu..berhelai2 diberi F.O.C taw..bukan saya nk ungkit..tp, inikah balasan mereka terhadap saya???????sila jawab!!!! <----owwhhhh..sorrriiiiii teremosi plak....

2 kelas yg baik2 studentsnye..telah hantar...ade sorg 2 yg liat nk anta...senang je ngn saya..tak hantar..pilih lah satu diantara ini..
1) buat/siapkan folio di perhimpunan ptg?
@

2) markah pertengahan tahun tidak dibantu langsung dgn markah folio...korg struggle sendiri nk jawab soalan sejarah tu ye...owhh ye..sape ek yg buat Paper Sejarah pertengahn tahun????may b saye kot..haaaa...nasib la korg..susah wooooo...

sepanjang menanda folio tu..tensi ade..geram pun ade...kelaka pun ade...haihhh...korg tgk la beberapa hasil kerja budak2 ni...


korg nampak x kesan liquid tu???haaaaa....mule2 dak ni tulis 'Puan'...tapi..awl2 dulu..saya ade g tau diorg...kalu tulis name saya 'Puan'...saya akan tolak markah mereka...so, mungkin syok menaip...baru tersedar 'ter' buat 'Puan'..(doakan la bergelar Puan cepat ye =p).....so, cadang nye nk tolak markah...tapi ble bace ayat setetusnye..die puji saya seiras2 Yuna....auwwww...senyum sorang2 saya bila bace...maka, tak jadi lah tolak markah..hahaha...

nampak x kesalahan mereka????Tuan pengetua = Puan jamilah.....aigooooo....




pelajar lain yg mengulang kesilapannye...huhu...

ade lagi yg dasyat..ntah hape2 ntah tulis name ayah saya...ade yg tulis...Roslina Rosmansor..ade yg tulis Roslina Mansor, ade yg tulis Rosalina Romansor.....ehh..eh...bile tahun jadi Rosalina ni???sib baik bukan Rosalinda ayamorrr....hahahahahah....

k..habis crite pasal mark folio..ni nk crite yg saye naik beskal ptg tadi..lame tak naik beskal...sib baik reti lagi...well, dh terbiase rempit n drift..maka, blaja2 la naik beskal..biar lambat..asal selamat.....no accident....n the most important thing!!!!...no SUMMON$$$$$$...=p






sambil nyanyi lagu Allahyarham Sudirman...."basikal tua"

Orang biasa..basikal tua....

yeah...saya mmg org biasa pun...=p...

mood: saya mau smbung buat kerja tanpa memikirkan keadaan diri yg semakin lemah....

sok sek sok sek

bile hari menginjak malam je...bdn jadi lemah...sakit dan lenguh tangan kiri dan kanan...

dlm umh ni..ade bunyik tambahan plak..sok sek sok sek..dtg dr bilik saya...

tapi, saya degil...saya g pasar tadi..saya beli air kelapa yg ade ais...haaaaa..padan muke ko rose!!..

adeeiii..bile dh sok sek sok sek cenggini...nk buat keje pun mls..berat kepala...mau tido je rasenye..tp, saya ade bannnnnyyyyyaaaakkkkkkk kerja nk buat...kerja ditmpt kerja saya pun belambak lagi..mujur bawak balik umh...haihhh....

nk MC la ari isnin...(huh!!..mcm la saya ni mau MC selagi x teruk...)

tapi..mase buat kek cekelat td...tak rase sakit pun..=)

Friday, April 9, 2010

untitle

tak tau nk tulis tajuk ape..tp mau crite macam2 kt entry ni..ye la kan..mmg dh pesen suke bercerite...sampai semua crite nk masukkan dlm satu crite..last skali..tu yg xde tajuk tu..

ok la..mau crite pasal ckolah je la...syukur sebab dh habis turn saya utk duty disiplin minggu ni...bkn xnk amik tahu..tp, minggu2 seterusnye..saya punye tanggungjawab agak kurang la sket..sebab saya hanye membantu rakan2 guru D yg lain..sempat gak la sepanjang duty minggu ni..saya duk perati budak2 kt kantin..diorg ni name je dh besar..tingkatan 1 dan 2 dh pun...tp, mkn pun x teratur lagi...ikot suke hati diorg je nk melantak cm ne..sampah mknn jgn cakap la..bertaburan sane sini..huhuh...dlm dok jadi pak pacak...eh..eh...silap....Kak Kacak....eh..eh..tak seswaii lak...Kak Pacak di kantin tu..smpt la duk sembang2 n approach la sorang dua pelajar2 saya tu...selami hati diorg sket...tanye kabar sket..hmmm...nampak sgt perubahan kt diorg...dulu mse form 1, cm comeyy je diorg..muke keanak-anakkan...skung ni..dh makin matured dh..huhuh..baru perasan kan??(selame arini, duk lalu sebelah student, buat muke garang je..)kih3

Arini dpt jadual baru, saya still ngaja maths n sejarah...tapi kelas sejarah,kurang satu kelas..so, tadi saya telah kabarkan kepada kelas tersebut yg saya tidak mengajar mereka lagi....ade yg bersorak..ade yg mengeluh..huhuh....yg penting...saya suke ngaja students kt kelas tu..jadual saya kekal utk kelas2 yg ade hardcore students..hahahah...mmg terbaekkk la rose...

Arini juga, ari last saye observe guru praktikal dibwh selian saya tu..sempurna sudah tugas saya,mintak halal kan tegur menegur yg kurang cocok ditelinga kalian..komen2 yg kurang memberangsangkan yg seakan2 mengkondemkan anda...owhh..tidakk...saya tidak bermaksud sebegitu...biasa la manusia..mengomen mmg #1...diri sendiri pun ade kurang nye..so, saya anggap sesi pemerhatian terhadap kalian merupakan sesi pembelajaran bagi diri saya gak..

Arini siap menanda sebahagian folio..target utk meng'clear'kan buku2 atas meja saya tu..dh tercapai..buku pun dh dipulangkan semula...mmg legaaaaaa..

Arini, payment dh masuk..Alhamdulillah...

Arini tetibe plak melantak ais dgn begitu byk sehingga tekak dh jadi sakit..

Arini tetibe nk buat kek cekelat...so, dh beli brg2nye tadi..so, ari sabtu mau buat la..

Arini....arini..arini...arrrgghhhhh...biarlah..mls utk luahkan lagi...

owh ye..arini..saya sgt merindu...cehh..

Thursday, April 8, 2010

"Ops Sikap"

nk jadi polis jap arini..(mmg tiap2 ari jadi polis pun...polis peronda sekolah..sebab, tiap2 ari dok ligan budak2 soh masuk kelas..ligan budak2 ponteng kelas..dari satu tingkat ke tingkat lain..)

oleh kerana tiap2 ari jadi polis, arini saya telah buat satu operasi besar-besaran dan seperti biase lah...tujuan utama saya adalah mencari mangsa..ya...mangsa atas sikap mereka sendiri...operasi kali ini dinamakan "Ops Sikap"..haaaaa..ni bukan ops sikap yg cam kt haiwey tu...ni ops sikap untuk pastikan budak2 buat/siapkan/lengkapkan nota dan latihan Sejarah...

nota: Saya aja Sejarah, selain maths

arini, jadual saya straight & non-stop dr kol 1ptg ..smpi kol 4.10..semua kelas Sejarah.Inilah yang berlaku sepanjang opreasi arini..

Kelas 1 : 2 Asteroid

Bilangan Pelajar : 40 orang
Bilangan Hadir : 38 orang
Bilangan yang melengkapkan nota (tanpa denda): 1 orang
Bilangan yang nota tak lengkap : selebihnye la kan..
Denda:
Pilihan 1: Salin nota dari kawan
Pilihan 2: fotostat nota yg lengkap dari kawan > gune duit diorang> duit blanje utk rehat dh berkurang
Bilangan yang melengkapkan nota (selepas denda): 36 orang

*Analisis: dari 36 orang yg sedang berusehe menyiapkan nota, 4 daripadanya tidak menyiapkan nota sehingga habis waktu mengajar kol2.30ptg...saye plak nk masuk kelas ke-2..so, denda tmbahan....ajak siapkan kerja di luar kelas di kelas yang ke-2..disaksikan oleh semua pelajar di kelas ke-2...

Kelas ke-2: 2 Marikh

Bilangan Pelajar : 40 orang
Bilangan Hadir : 37 orang
Bilangan yang melengkapkan nota (tanpa denda): 30 orang
Bilangan yang nota tak lengkap : selebihnye la kan..
Denda:
Pilihan 1: Salin nota dari kawan
Pilihan 2: fotostat nota yg lengkap dari kawan > gune duit diorang> duit blanje utk rehat dh berkurang
Bilangan yang melengkapkan nota (selepas denda): 30 orang

* Analisis: dari 30 orang yang tak lengkapkan nota, 3 daripadanya tidak menyiapkannya sehingga tamat tempoh pengajaran saya smpi kol 3.40pm..sedangkan saya nk masuk kelas ke-3. maka, mereka perlu menyiapkan nota dan hantar di kelas yg ke-3 saya mengajar.

Kelas ke-3 : 2 Suria

Bilangan Pelajar : 40 orang
Bilangan Hadir : 39 orang
Bilangan yang melengkapkan nota (tanpa denda): 11 orang
Bilangan yang nota tak lengkap : selebihnye la kan..
Bilangan yg tidak bawak buku nota: 3 orang
Denda:
Pilihan 1: Salin nota dari kawan
Pilihan 2: fotostat nota yg lengkap dari kawan > gune duit diorang> duit blanje utk rehat dh berkurang

Bilangan yang melengkapkan nota (selepas denda): kire sendiri..huhuh

*Analisis: sanggup saya g collect buku nota diorang mase diorang tgh blaja Sains kt makmal...hasilnye...tinggal yang tak bawak buku lom hantar lagii diorang janji anta ari Khamis...


Haiiihhh...tgk,blaja Sejarah pun mesti melibatkan maths..hahaha..siap statistik bagai...tau nape diorang buat bersungguh2???sebab......saya bagi pilihan denda......sama ada mereka nk siapkan nota waktu rehat nnti ..atau nk siapkan nota mase perhimpunan petang ari isnin minggu depan(bersaksikan semua pelajar dan guru)



kalu anda????


mahu ke nk buat nota time assembly????

Skung mari kira buku yang diperolehi sepanjang operasi arini:

Kelas 2 Asteroid:
Buku Nota : 36 buah buku
Buku latihan: 37buah buku

Kelas 2 marikh:
Buku Nota: 37 buah buku
Buku Latihan: 37 buah buku

Kelas 2 Suria :
Buku Nota : 22 buah buku
Buku latihan: x sanggup nk tandaaaaaaa..huhuh

Jumlah buku yang memenuhkan meja saya : 36 + 37 + 37 +37 +22 + 100 buah kerja kursus + 40 buah buku latihan Maths .......


Sila ambil kalkelater utk mengira ye....saye dh pening2 lalat dh ni....


mood: pen merah nk habis dh dakwatnye ....(@_@)

Tuesday, April 6, 2010

macam-macam

entry ni merupakan entry rojak k..tak kira la rojak buah ke..rojak mee ke...asalkan saya dh cmpur aduk kan sume..mls mau post entry byk2..lagipun..byk story mory yg nk crite..kang bile tetibe sedap menaip2 lak..saye akan terlupe pula pada 150++ kerja kursus yg belum bertanda lagi tu...

ok..saya mula dgn cerita hari isnin saya (semalam la../5april2010)

ISNIN
> minggu ni kt skolah saya on duty untuk guru D...slalunye just bantu2 je member2 D lain kaver masalah pelajar..tp, dis wik mmg turn saya..arrgghhh....saya sgt berharap takde kejadian yg merunsingkan kepala otak saya..(harapan je la...ari selase je, ade dak2 yg hardcore tu..dh buat hal..try cabar cikgu2 ye.!!huh!!)
>seperti biase, ari isnin mmg saya kene standby tanye cikgu2 sesi petang untuk memastikan aktiviti ko-kurikulum berjalan lancar pada hari rabu nnti...so, bile diorg konfem...sng la saya buat pengumuman di pehimpunan petang..(tiap2 minggu budak2 dgr aku bg pengumuman ko-kurikulum..sbb, saya merangkap Penolong Setiausaha ko-Kurikulum...
>smlm gak dikhabarkan akan mendapat jadual mengajar yg baru..kerana ada sedikit perubahan dan rombakan...hasilnye..saya mendapat masa yg kurang berbanding yg ade sekarang...kerana sebahagian jadul saya diambil oleh Guru Praktikal..TETAPI dengan PERINGATAN kepada saya bahawa saya perlu melakukan rondaan (a.k.a kerja2 disiplin kene lebih laaa)...dah rase cm polis peronda la pulak..huhu...
>smlm jugak sgt best..sbb sblm g skolah..dapt g shopping sorg2 kt JJ Bukit Raja..sempat rembat Stilleto.ye la..mane tak nye..nk g Pesta Kasut kt PWTC mmg xdela kan..kate jualan murah..tp dikabarkan kasut brand Jimmy Choo pun same hage cm nk beli rumah dabel story semi-D..ape barangggggggg...seumo idop pun aku x mampu nk beli..pakai kt kaki je kott...ok la..crite pasal stilleto baru...huhuh...pastu, trus g skolah dgn menggayakan stilleto terbarunya...brand???haha..rahsia...huhuh

SELASA
>arini kuar umh awl sbb mau simpan 'hasil tuaian' ke bank..huhu...pastu, trus g skolah..sampai awl arini...buat keje ape yg patut...kerje2 yg tak patut pun turut dilakukan jugak..hahah
>arini ade kes gaduh..(mls nk berbicara lanjut..buat sakit pale je...)
>arini tetibe ckp ngn kak suraidah yg saya mau g wat medical check up utk hi-blood pressure..hahaha...pastu, saya kene gelak ngn die..tp..saya terasa ingin check tekanan darah saya..sbb, tiap2 hari asyik hangggiiiiiinnnnn je ngn students..hahah
>arini jugak..saya dpt tolong seseorang berkaitan jodohnye..huhu..saya hanya mencuba..selebihnye..hanya Tuhan saja yg tahu..(eh..dh mcm lagu Aizat plak...)

ok ..dah la..

mood: kerje kursus byk2 tu sape mau tolong tanda???angkat kaki!!!

Sunday, April 4, 2010

balik kg.....sgt best!!

wahhh...rase sgt segar bile bercuti di kampung..destinasi yg tak perlu kos yg byk..tak perlu nk pikir2 nk menginap kat mane...haha..cm pelik je bunyik nye ..cm x penah balik g plak kan..bkn ape..saye ni slalu blik kg..dlm tahun ni je..dh byk kali dh balik kg..bley dikatakan 2 @ 3 minggu sekali..kengkadang balik ngn mak saya..tp dh byk kali blik ngn kawan2 saya..sumenye sbb nk g kondangan kt area Sg.Besar dan Sabak Bernam tu..so, mmg saya akan mengajak member2 saya singgah umh nenek saya..

Seingat saya dh lebih sepuluh tahun saya balik kg..tp tak pernah menginap di kampung...sbb, slalu blik kg..mesti balik hari..my mum mesti x kasi tido kt kg..so, kali ni..mmg dh kebetulan saya balik kg sebab nk g kondangan ngn mbah saya di Panchang Bedena..so, saya belik kg dgn adik je..duduk kt kg mmg best..walaupun jadi supir mbah kehulu kehilir..tapi saya suke..nak nak lagi ade mak lang saye yg sekepala ngn saya ..buat kami adik beradik tingtong bile tinggal ngn mbah...gusi tak sempat nk kering..asyik gelak je ...ape punye lawak la...lepas satu bab..masuk bab lawak yg lain plak...hahahahahaha..smpi skarang..bile tringat crite2 mak lang..mesti gelak snediri...

Semalam pas blik dr kondangan, ronda2 carik makan lagi kt Sg.Besar..mbah lanje makan cendol (ade ke patut!!mbah yg blanje..haihhsss)..pastu g bawak mbah betulkan cermin matenye..tp kedai tutup plak =(...dah tu bilenye mbah nk betulkan cermin mate???pas penat ronda2 Sg.Besar..kami lalu jalan dalam untuk pergi ke Sg.Haji Dorani..mak lang saya kate ade chelet yg best..smbil bley tgk2 muara..so, saya pun smpi la kt tmpt yg dimaksudkan..name tmpt nye D'Muara Marine Park ...dh namenye g tgk pantai kol 2 ptg..mane nk tgk air laut pasang kan???hape la...tp,best ttp best la..mule la berangan-angan nk dok chelet tu..even umh mbah saya dekat je...

Pastu kitorg balik umh, kepenatan dan terus zzzzzzzzzzzzz....Kol 5 ptg, kitorg kuar berjalan2 lagi g pekan Skinchan..saya mau g haircut..tp, cm dh lewat sgt..sebab we ol nk g Pasar Pasis Panjang..bukan beli ape pun kt pasar..tp saje jenjalan..pastu cuace nk ujan, maka kami bergegas pulang...jam menunjukkan kol6.30 ptg..saya ckp ngn mak lang yg saya mau tgk air pasang kt chelet td...haha..maka, kami pun berpatah balik ke tmpt yg dituju..oleh kerana ujan lebat..kami tgk laut dlm krete je la....kol 6.45 balik umh mbah..prepare for dinner dan kol8mlm, kuar lagi..g umh mbah sedara kt Pasir Panjang...

lepak jap kt umh mbah sedara smpi kol 10..sbb kitorg dh letih thp gaban..n smpi umh je..mmg tak ley layan mate dh lagi..smpt tgk cerekarama skejap..pastu terus tido...pelik tau..tido kt umh mbah...rase mlm tu sgt panjang....nape ek??lame betol nk pagi..smpi 2 kali bgun pun masih tak subuh2 pun...syokk la tido kt kg...

keesokkan arinye(Ahad), kol 8.30 pg dh bertolak balik meru...sbb ade urusan di meru plak...so, dpt dirumuskan bahawa...ini adalah weekend yg best... =)..kuar dr umh mbah je..dgr lagu ni...mmg kene sgt la...

mood: smpi umh je..tgk2.ade 200 buah kerja kursus yg baru dikutip dr student saya dan perlu ditanda..arrgghhhhh...tibe2 terus stressss..huhu =)

Friday, April 2, 2010

great match maker @ stupid cupid?

argghhh....skung ni ade peranan baru plak...saya tgh membantu seseorang untuk mencari jodohnye..bkn saya melawan takdir dlm soal jodoh menjodohkan ni..tp, saje mau tolong2 orang..dgn harapan bertambahlah umat Nabi yg bakal mengakhiri zaman bujang dan dara nya..=)

bile dh cube mengkenen2kan org ni..tanye punye tanye..rupenye...tak la jauh mane...balik2..org yg kenal2 ngn kite gak..sumenye ade kaitan...huhu..bile dh ade kaitan..maka makin senang lah kerja saya..bley la pergi ke episod seterusnya..(wahh..tak sabar plak tgk episod seterusnye)

hmmm..tak mau komen byk2..sbb, episod baru bermula..ape yg saya harap, agar perkenalan yg dibuat ini dapat membuahkan hasil..aminYRA..

oleh itu saya berharap dapat menjadi the great match maker not a stupid cupid =)

mood: gembire bile buat org gembire kan...kurang sket lara dihati =)

SALAM JUMAAT