Instagram

Instagram

Tuesday, May 31, 2011

compang- camping candid camping!!

Salam semua dan kali ni saya nk letak beberapa keping gambar untuk tatapan anda semua...Inilah jadinye bile kamera ade ditangan dan ade saje momen2 yang menarik di rakam..



time ni bebudak tgh buat aktivit 'sayang si buta'


marilah..kemarii.....~~



depan: "deyyy...ape la itu orang kasi tutup itu saya punya mata...&^%$#@
baju pink: 'adoiii la...sakit mate aku ni"



zarul: "mu ade denga pokcik jual eskem x?"
salam: "memey ade pokcik jua eskem kt sane tung"

cling...cling..eskem..eskem...

time ni plak pose dlm hutan...pic kredit kepada Zarul..ntah hape2 kan die amik..bokeh terlebih ke...atau tetibe kene parkinson..aku pun x tahu..yang lain plak semua pantang nampak kamera..




pic ni lagi x bley blah...aku pun x paham sbb ape kami buat perangai cm tu..hadooiii...cam terencat plak aku tgk...haihhh




owhhh..ni lah hulubalang-hulubalang yang merangkap.si balang dan belalang semasa kami berkhemah...bagus korg kan...


Zarul!!lenkali...kalau amik gambar...kasi senyum sket..jgn buat muka naruto...



Fared & Salam....a.k.a Misbun Sidek...ade iras iras kan???



tidak ketinggalan....Azam ;)
weeeeee~~~


ok lah..itu je...ekceli byk gambar yg saya selitkan dln entry ni...kang takot korg kutuk blakang plak..so, beh baik letak sket2 je... ;)

Monday, May 30, 2011

Kem @ Ulu Bendul | Hari Ketiga

Ahhhhaaaaa...bertemu kita lagi dalm entry yang seterusnya....(sindrom rajin menaip telah tiba..) dan kali ni mahu bercerita pasal kem lagi...untuk hari yang ke3..

Pada hari yang ketiga para peserta membuat 3 aktiviti yang melibatkan kumpulan yang besar.Ketiga-tiga aktiviti ini memupuk semangat kerjasama diantara setiap ahli kumpulan dan ia memerlukan persefahaman diantara ahli.

Dan seperti biasa, pada hari ketiga..cikgu2 akan turut melihat gelagat para peserta walaupun ada diantara kami yang lewat bangun disebabkan tidur lewat pada malam sebelumnya kerana kami juga turut join "Operasi Burung Hantu" dan ade juga yang lewat bangun kerana stay up untuk menonton perlawanan antara Barcelona vs Man.U di kedai2 berdekatan Senawang..

Ok, jom kite tgk gambar2 sekitar hari yang ketiga..


kem komm yg sedang bg arahan


memasing kene tutup mate...


lepas tutup mata,setiap peserta akan di letakkan secara bertaburan dan kem komm akan memanggil setiap ketua kumpulan untuk bangun mengikut arahan dan mereka akan berjalanlah seperti si buta..sehingga sampai ke tembok tersebut...

selepas itu, ketua kumpulan akan berteriak memanggil rakan2 ahli kumpulannya sehingga membentuk satu kumpulan lengkap...

yang kelakanrnya...bile dh mate ditutup..pelbagai ragam dapat dilihat...bebudak ni pun mmg ikot je arahan semua fasi...kalau fasi soh merangkak...diorg pun merangkak..kalau fasi soh tunduk...diorang pun tunduk..macam la...ade ranjau dan kayu2 kt depan mereka tu..hihhihi...



bersemangat dowhhhh diorang panggil kawan2 diorang..


sila lah tgk VC ni...

video

Ini pula adalah aktiviti berkumpulan yg kedua pada hari yang ke3..iaitu setiap pelajar diberikan seutas tali rafia yg berbeza panjangnya...dan setiap tali akan diikat pada hujung besen yang telah dilubangkan...besen itu pula diisikan dengan air dan ape yang perlu mereka buat ialah mereka perlu mengangkat bersama2 besen tersebut dgn tali2 yg ada pada mereka dan perlu berjalan sejauh 300m tanpa mengurangkan jumlah air di dalam besen tersebut.




dan ini pula aktiviti berkumpulan yang ketiga


pelajar perlu masukkan maker pen ni ke dlm botol ni..dgn syarat...gune mulut SAHAJA!!!


dan alhamdulillah..mereka berjaya dengan penalti 10(bermaksud 10 kali percubaan)

selepas aktiviti ini, para peserta diberi kebenaran untuk mandi /merasa kesejukan air sungai Ulu Bendul yang keruh dalam tempoh 30 minit sahaja...jadilaaaa kan...mule2 saya agak cuak gak la..sebab dh janji kt semua parents yg saya xkan benarkan aktiviti mandi manda ni..tp apekan daya...dh Kem Komm bg kebenaran..xkan saya nk halang plak...lagipun ade fasi yang menjaga kesemua peserta..so....ok la...

dan pada jam 1 ptg, bebudak lunch dan pada kol 2.30 ade majlis penutupan dan pukul 3.30 kami bertolak keluar dr Hutan Lipur Ulu Bendul...


tq pada:
1) MH Two Solutions
2) Pengetua SMKSA
3) Pn Latifah |PK Akademik
4) Pn Rashidah |PK Koku
5) Fahmy, Dyla, Nadiah & Zaitun
6) Hulubalang2 ku | Fared, Zarul , Azam & Salam
7) Pakcik Bas
dan semua yang terlibat...

terima kasih kepada semua guru2 yg mendoakan keselamatan 84 org murid yang saya bawa pada kem tempoh hari..

Syabas pada diri sendiri...


dan yang menanti ialah...

Penilaian skolah kluster & Hari Kemuncak Koku...
.....bersedialah dr mental & fizikal.....



daaaaa...jumpe lagi...ade banyak entry menarik...

Kem @ Ulu Bendul | Hari Kedua

Halluuuu...ok, mari kite sambung aktivit pada hari kedua pulak ye..

Kami semua bangun awal..sebab aktiviti pada hari kedua ialah mendaki Gunung Angsi. Semua pelajar membuat senaman ringan dahulu untuk meregangkan otot2 kaki dan badan sebelum pendakian bermula..

OK, mari kite tgk gambar je la ek..


tgh senam


senam lagi

owhhh...diorg pun bersemangat gak nk bersenam..



permulaan..



mula bergerak...





penakluk Gunung Angsi.. ;)


Sebahagian sahaja gambar yg diupload...sbb saya mahu buat entry byk2 pasal kem kali ni...hihihih...jumpe next entry ;)

Kem @ Ulu Bendul | Hari Pertama

Salam semua..apa khabar dan selamat bercuti bagi cikgu cikgi serta bebudak skolah yg bercuti..yg g kelas tambahan ...sila lah pegi ye...

Ok, kali ni mahu cerita pasal perkhemahan perdana unit beruniform SMKSA di Hutan Lipur Ulu Bendul, Kuala Pilah ,Negeri Sembilan yang diadakan pada 27-29 May yang lalu.Saya selaku pengarah program ingin merakamkan setinggi2 ucapan terima kasih buat MH Two Solution kerana dapat melaksanakan semua modul aktiviti dgn baik. Tidak lupa juga kepada PK Akademik SMKSA;Pn.Latifah Muhidin dan PK Koku SMKSA; Pn.Rashidah kerana sudi menemani kami secara berganti2 sepanjang kem berlangsung..

Saya ingin merakam terima kasih buat guru2 pengiring dan guru praktikal yg semestinya bujang dan ade jugak yg mengaku bujang kerana sanggup mengikut saya ke kem ini..Tq Nadiah, Zaitun, Dyla, Fahmy serta guru2 praktikal ; Fared, Zarul,Salam dan Azam...Mereka semua ringan tulang..dan ade kala berperangai kebudak2kan pun ade...(aku pun x pasal2 tumpang dua kaki...wengggg)

Ok, kami sampai di Ulu Bendul pada jam 6.30 ptg..dan 15 minit kemudian 2 buah bas yg membawa SMK Raja Lumu pun turut sampai. Macam biasa lah..pelajar2 di beri taklimat dan diagih2kan kumpulan serta diminta untuk memasang khemah bg setiap kumpulan. Kami guru2 pengiring pun turut berangkat ke bilik penginapan masing2.


Alhamdulilah..perjalanan aktiviti kem berjalan dgn lancar dan tiada apa kejadian yang tidak diingini berlaku.Banyak aktiviti yang dijalankan..dan kami cikgu2 pun turut sama sertai.

Rasenye saya mahu menaip dgn sgt terperinci utk kem ini..dan saya rasa eloklah saya letak gambar2 sekitar kem..


bebudak dikumpulkan...dan diberi taklimat oleh En.Burhan



tgh pasang khemah



Pada sebelah malamnya..ade majlis penyerahan pelajar


Bebudak teraturrrrrr je time mkn...tenang je hati bile buat cm ni kt skolah..haihhh





Ni pula adalah barisan fasilitator dr MH Two Solution


kem komandan : En.Burhan...time ni die tgh offer soh gune kereta die kalau nk pegi ke mana2 di sekitar Pilah..hihihi..

ok, ini baru bahagian pertama...jap lagi nk update bahagian kedua..

Thursday, May 26, 2011

COMPLETE!!

Cukup kuota aku terase jelek ngn perangai 3 orang yg aku kenal ni...

Wednesday, May 25, 2011

10 perkara yang sedang saya fikirkan!! VERSI : semua pasal KERJA

hahaha...sindrom 10 perkara berjangkit lagi...kali ni..aku dh x boleh nk lelap mate dh..sebab dh dua hari aku buat kerja mengilerrrrr...semua kerja kokurikulum...yg jadi cm gilerrrnyeeeerrr sebab minggu ni lah ekzem..minggu ni lah nk camping..dan minggu ni lah nk kemaskini fail2 kokurikulum...

so, mls nk cerita panjang lebar...mari tgk satu persatu...

owhh ye...ni semua pasal KERJA ya..!!

1) duit camping aku lom serahkan pada consultant...ade rm4k ++...

2) invois semua dh lulus..bas nk g camping semua settle..tp tgh tunggu hari nk bertolak..

3) sebab camping ni, aku yg uruskan..so, ini adalah program besar aku...so, aku nk buat yg terbaek...nnti SKT ( Senarai Kerja Tahunan) utk akhir tahun akan dinilai

4) aku x sabar hari esok..sebab aku nk key in markah maths ...ngn markah BI utk Remove Class..(gilerr pantas menanda kertas peksa)

5) aku tgh dok mengingatkan diri..kat mane aku letak senarai nama dan markah utk Ujian SEGAK (ujian Pendidikan Jasmani bg 2 kelas yg aku handle...ni la...mude2 lagi dh pelupa...)

6) aku tgh pikir yg aku lom buat modul utk bebudak tusyen aku..!!!!(ni paling stresss)

8) aku tgh pikir yg kerja kokurikulum MESTI banyak kene buat....terase nk MAMPOSSSSS laaa rasenye...

9) aku terase macam .."perlu ke aku senaraikan 10 Perkara yang sedang aku fikirkan ni....sampai 10 point????"

10) aku terfikir....nape aku x tido lagi...????aku nk pakai masker kt muke...tp still x tido lagi...argghhhh...rase cm mahu lempang sedas dua kt muke sendiri....tidoooooooo!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, May 24, 2011

21May: Saiful & Maizura | Hantaran dr pihak perempuan

Salam semua ;)

kali ni mmg korg dipersilakan utk tgk gambar2 hantaran dr pihak perempuan pula...







Ok, jumpe di lain entry... ;)

Kebizian melanda dgn dasyat nye..sehingga mase untuk g toilet pun xde..hahaha..kritikal bukan??

21May: Saiful & Maizura

Salam semua,
terlebih dahulu mahu mintak maaf sebab 2 hari dh x update blog...kebizian dan membuat2 bizi adalah perkara yg diutamakan..huhuhu

Ok lah..kali ni nk stori mori pasal Majlis Pernikahan Along ngn pasangannye ,kak mai di Masjid Al-Hidayah Sect 18.Majlis dibuat secara sederhana...dan Alhamdulillah..semuanya berjalan lancar..Along selamat diijab kabulkan dgn pasangannya dgn sekali lafaz sahaja...Pernikahan berlangsung pada jam 2.30 petang dan tok kadi bukan main panjang berjela bg tazkirah kt along aku..dr sekecil2 hal...sampai sebesar2 hal...Saya ngn hadirin dh menguap 2-3 kali dh...rase2nye tok kadi kalau buat karangan BM ni..mmg dh boleh buat bermuka-muka surat ni tok!!

ok la...tgk la gambar2 sekitar majlis..




"along, ni untuk batal air sembahyang..ni plak det hantaran..bla bla bla"


Ada yang setia dgn beg2nya..hahaha



ececeh....kaver nebessss tuuu



bace..jgn x bace...





yeayyy..dh boleh salam ;)



Saiful & Maizura...


tunggu entry pasal hantaran plak ye..daaa...