Instagram

Instagram

Wednesday, June 6, 2012

DIY : Untuk si dia

Assalamualaikum..selamat pagi...selamat bekerja bua tyg bekerja...selamat lepak2 kt umh..smbil ngadap2 FB, twitter,blog, vlog etc utk mereka yang seangkatan dgn saya..Best cuti skolah ni...ngadap bende alah ni je..padahal kertas pekse x siap tanda pun lagi...mood nk berblog meluap2 plak arini..Ok, entry kali ni nk cerite pasal DIY hantaran dr saya utk En.Suami..kali ni buat gune fresh flower..Saya memilih bunge carnation sbb ianya tahan lama berbanding bunge ros..En.Suami pun bg kt saya gune fresh flowers..beli kt kedai pemborong bunge yang sama..dan utk pengetahuan kalian, kami sgt beruntung kerana dpt jimat bajet sbbnye...kami hanya membeli bunge2 segar berharga Rm120 utk kedua2 belah pihak dan gubahan menjadi super awesome (kirenye boleh la deco bunge byk2 kt hntran tu)

Senarai bunge yg saya beli (utk kedua2 belah ):
1) Bunge ros pink - sejambak - 30 kuntum = RM18 (utk bunge pegang)
2) Carnation cherry pink - 2 jambak - 24 kuntum = RM 34
3) Bunge putih (orang kedai tu panggil 'Bola'..x tahu nape ntah) - sejambak - RM 13
4) Bola pink/purple - sejambak besar - RM 17
5) Bola putih - sejambak besar - Rm17
6) Peacock kuning - RM11
7) Peacock putih -RM11
** (4,5 dan sbhgn 5,6 utk hubby's side)









owhh ya...hntrn dr pihak lelaki x smpt amik gambar plak.. ni sume gambar dr kamera sendiri 2 jam sebelum majlis...

OK..sat g nk buat entry pasal hntrn org lain plak.. ;)Selamat hari Rabu...

4 comments:

KhaiRin : anies said...

simple n cantik!

Haidasafera said...

ros beli kat pemborong bunga mana? thank you in advance. url blog baru kite http://haida-safera.blogspot yer.

rose sensei said...

Haidasafera :g kt kapar..sebelah skolah cine kt kapar tu...kedainye kt baris blakang..hmm..kalau nk g kedai tu..bgtau ros..nnti ros Pm no.fon..sbb ros lupe name kedainye

Haidasafera said...

sekolah cina kat kapar? alamak..mmg tak tau lah. landmark? fon kite, 012-2904908. tq.