Instagram

Instagram

Monday, October 19, 2009

semua dalam satu...senang crite..

hye semua..slmt membace entry kali ni..aku nk campurkan semua crite yg berlaku selama seminggu ni sejak dr aku balik jge exam PMR aritu..

PMR habis ari selasa 13 hb, then aku ade post entry yg menjadi perbincangan hangat di FB ku...iaitu kesenangan yang diperolehi oleh pelajar sekarang...(siapa yg terlepas baca, sila la godek2 blog aku..tq)..thanks to all my frens..sudi komen mengomen ttg entry tersebut..aku tahu ade yg suka Bahasa Arab, ade gak yg tak suka Bahasa Arab..huhuh..tak pe la..itu crite kite mase skolah dulu kan..yg lepas biarkan berlalu...chewwwwahhh...

14 hb
>> aku g skolah cm biase..rindu kt skolah???hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.....tatau la nk ckp rindu ke tak kt skolah..huhuhu..bdk2 pun ramai yg tak dtg coz depa smbung cuti dr cuti PMR smpi ke cuti deepavali..so, yg otai2 skolah mmg tak dtg pun..maka skolah jadi aman..sng nk control..TAPI..seminggu aku tinggalkan sekolah..mcm2 kerje kene settlekan...exam paper la yg penting...kene siapkan,,then kene tunjukkan kt Ketua Panitia, kalu ok..bley truz propose kt Ketua Bidang..hahha..masalahnye...Ketua Panitia pun susah aku nk jumpe...bile dh free,ade keje lain nk buat,at last...putih mate tak dpt jumpe gak...postpone lagi....dh tu pelbagai notis pasal exam plak ditampal kt noticeboard...exam is juz around the corner..aku cuak la skejap..coz, silibus form 1 lom habis..cm ne nk drift ni..asik cuti je..byk kelas terlepas...hadoooo...sib baik kelas form 2 dh habis..syukur la kan....so, aku plan nk buat handout utk students aku..FOC..korg amik je..ckgu yg provide nota utk korg..(baik tak aku??)

ni ade satu hal lagi...oh ye, arini juga..aku dilamar..lamaran pertama ditolak cz tak confirm..pastu..bile dipujuk2, baru la aku terime..tunggu je la majlisnye 25 hb ni..thanks pada yg wish ucapan tahniah itu...=) tunggu aku upload gambar2 hari bahagia tersebut ye =P

15 hb
>> arini ari last skolah sblm cuti deepavali..bdk2 india mmg dh start cuti sendiri..(biar la diorg cuti..aman sket skolah aku tu) huhuhu..kerje double bizi..(kesian kan)..aku sempat gak bg exam paper kt Ketua Panitia..beliau akan bg semula kertas tersebut selepas cuti nnti..mintak2 la tak kene rework..huhuhu..
owh ye ,petang tu aku balik umh lalu jalan biasa..alaaa..lalu kt jalan tengku kelana kt klang yg terkenal dgn little india tu..perghhh!!!! giler jam...maklum la..raye mereka kan...diorg pun nk buat persiapan raye gak..mcm org melayu gak, bile nk raye, kt jalan taiping tu gak yg penuh sesak ngn lautan manusia...sempat la snap beberapa pics keadaan kt little india tu..



16 hb
>> yeay!!! tak yh g skolah arini...skolah dh cuti smpi ari isnin..best kan bunyi nye..huhuh..aku plan nk kuar ngn aifa g shopping hadiah wedding utk member2 kami yg bakal menamatkan zaman daranya..huhuh..slamat pengantin baru in advance la ye..nnti kami pergi majlis korg...so,mule2 kitorg g SACC mall cz kitorg nk tgk2 baju yg sesuai utk majlis aku tu..tp, aku tak decide nk beli..sbb aku lom diskas habis ngn pasangan aku..huhuhu(suspennye)...so, kitorg pun bergerak ke JJ bukit tinggi utk mencari wedding presents tu..jauh kan..dr shah alam ke bukit tinggi tu...saje je pun g jauh2..bley usha lebih kt jj tu..carik mencarik..pilih memilih..maka kami pun amik la brg2 yg kami hajati tersebut..sori la..tak amik gambar mse shopping pun..tp mmg siyes byk...tp tak pe..smpi umh aku ade amik gambar brg2 yg siap kami shopping tu..

aifa tgh mesej BINTANGnya..huhuhu..

antara brg2 yg kami shopping..huhuh..

17hb
>> takde buat pape..ade jemputan umh terbuka dr Kak Aisyah..(cikgu kt SMKSA) tu..tp cm jauh la sangat nk ke andalas semata-mata nk g makan kan..nasib baik dpt open house dr umh Ummi(ummi ni mak angkat aku) dekat2 sini je..so, aku g je la umh Ummi..lepak umh ummi lame sket..pastu balik umh..

18 hb
>> aku kluar ngn my mum g ikot beli2 barang...g bwk makan..g window shopping ngn mak..huuhu..lame dh tak kuar ngn mak since umh aku renovate..mak asyik duk umh je..so, smlm takde pekerje dtg umh, aku bwk la mak kluar..adik2 tinggal umh..sbb...kalu bawak adik2, nnti aku kene spend lebih untk blanje diorg..ahahha..utk mak tak pe la kan..(berkire!!!)..

mak kate nk g cari langsir yg readymate punye..ye la kan umh dh besar, tingkap dh banyak ,so, itu tingkap kasi tutup la sama itu langsir..tapi..takde mase nk jahit langsir..kesudahannya..beli je la..huhuh..pas siap2 g beli langsir tu..bwk g mkn2 jap..pastu singgah pasar jap..pastu balik..lame dh tak berdua-duaan ngn mak..best la pulak arini..huhuh



19hb
>>yeay!!!!skolah cuti lagi...aku duk umh je..buat kek arini..sbb ade kakak kt skolah tu nk makan kek..dh order seminggu sebelum exam PMR lagi..tp ye la kan..aku kan bizi je..huhuhuh..(ye la sgt bizi)..asalnye nk buat kek batik gak..tp tahap kemalasan tu meningkat tinggi..so, tangguh minggu depan la..bile2 free nnti baru buat..huhuh
corak baru..ngeee~~~


ok, itu je critenye..semua dalam satu..senang nk publish kan..

1 comment:

Yanie said...

wah ros...br dpt post comment kt blog ko ni...ho3