Instagram

Instagram

Saturday, December 11, 2010

Menghitung hari..


kurang dari sebulan akan datang tarikh itu semula..yg berbezaa cuma tahunnya..pejam celik pejam celik..angka 1 berubah kepada 2..dalam mase yg sama mcm benda telah berubah..bukan dr segi fizikal atau pun mental..tp dr segi emosi, hati dan perasaan..syukur Tuhan masi berikan kekuatan mental kepada diri ini..walaupun adakalanya diri ini seakan mengalah dan mahu sahaja menarik diri dari drama yg di arahkan sendiri..air mata kegembiraan,kesedihan serta air hingus..(errr...yuckksss!!sorry..ni entry berbaur serious ye.) menemani hari2ku..

Diri sendiri adakalanya sukar untuk memahami diri sendiri....diri sendiri juga terfikir akan bagaimana untuk memahami diri orang lain...diri sendiri untuk meletakkan diri sendiri di tempat org lain..tp...adakah diri orang lain turut memperlakukan perkara yang sama?pelbagai persoalan yg diri sendiri cipta...dan..kebanyakkan soalan itu..diri sendiri yg jawab..

Adakala..diri sendiri terase macam bukan sesiapa yg tidak memberi manfaat kepada org lain..ape yg diri sendiri mahukan pun diri tak tahu.. ;(

Setiap hari yg dilalui ditemani dgn perasaan yg bercampur baur..akan tetapi..diri sendiri yg menenangkannya..diri sendiri pandai membawa diri..pandai menyembunyikan perasaan sendiri..sebenarnye..diri sendiri yg lemah..diri sendiri x kuat seperti kuatnya perasaan sayang yg terpendam...

Maafkan diri ini jika x boleh menjadi seperti yg diharapkan..terimalah seadanya...dan..jika x nk...jgnlah dianiaya perasaan ini....relaikanlah..

menghitung hari..setiap detik amat bermakna..setiap saat,ku mengharapkan keajaiban akan berlaku...

tik tok tik tok....it will turns 2!!

No comments: