Instagram

Instagram

Wednesday, March 2, 2011

Penunggu Pejabat

entry sesaje kali ni..sebab xde cerite yg menarik..tp tangan gatal nk taip menaip gak...

Maw crite pasal penunggu pejabat..huhu..cm seram je kan..
Ok, anda dinasihatkan supaya terus membaca entry ini sampai habis walaupun anda rasa entry ni seaakan-akan seram ye...namun saya jamin ia tidak akan membuat anda berase takot langsung...percaya lah..

Ekceli smlm saya kelas saya habis cepat..so, saya cdg untuk duk semak buku bebudak yg setinggi menara KL tu yg dh lame terperap atas meja saya tu..duk tekun menanda buku bebudak, PM (Pn.Mariam a.k.a Penolong Kanan Petang ) panggil saya untuk jage pejabat ...sebabnye, Kak Rosmah xde..(kak rosmah ni pembantu Pusat Sumber tp kengkadang die take over keje Azlan utk jage pejabat sambai kol6.40).

Maka, saya pun berkemas dan buat lah keje kt kaunter pejabat tu..sampai la kol6.40...PM kate beliau ade hal ngn parent,so,saye kene bunyi kan loceng kol 6.40 pm dan perlu menutup pintu bilik guru dan pintu belakang laluan ke ofis..haaaa...kauuuu..mmg dh betul2 jaga(guard) nih....

Ekceli...mmg tiap2 minggu mesti ade sehari duk jage pejabat...bile pembantu am rendah skolah xde..mmg pejabat xde sape nk tunggu..takot2..ade parent nk buat urusan dgn skolah..biasenye PM g kelas..so,xde sape yg nk diskas ngn diorang...


dalam tu ade student tgh di kaunselingkan oleh PM..turut tidak kelihatan adalah ibu bapa pelajar tersebut...

*sape masuk bilik PM,konfem nangis bebbbb*


Pastu, smlm time saya jge pejabat..mule la panggilan bertalu2 masuk...sape lagi kalu bukan parent la yg telepon...ade ke patut tanye saye mengapa saya telefon die...saye ckp la...bukan saya yg buat panggilan..mungkin cikgu lain...pastu saya buat2 la amik name fon die..buat2 mesra gak la...

Time nk balik tu, PM still x habis2 lagi diskas ngn parent yg jumpe die...dan saya minta kebenaran nk balik selepas bilik guru dan pintu laluan ke ofis di tutup... ;)

Ok, itu sahaja coretan seorang Penunggu Pejabat..


betul2 duk kat kaunter nihh..;p

4 comments:

Salasiah Ammar said...

ros...lawa tudung..heheheh

rose sensei said...

hahaha..tudung murah je tu sal.. ;)

Sir.Hanafi Fotography said...

amboi cikgu... dasyat nie berkarya diluar meja seorang guru... berkata diluar darjah..

good2.. teruskn..

bile nk berumahtangge tu?? :)

rose sensei said...

sir napi: sape la yg nk kan saye sbg cikgu ni je...