Instagram

Instagram

Thursday, March 17, 2011

Suri rumah yang tak bertangga

Assalamualaikum...kom ape?..kombat..

bat ape? batmen..
men ape?..mentol...
tol ape? tolak..
lak ape?..lak sa..
sa ape?..satu..
tu ape?..tunang..
nang ape??nangka...
ka ape?..kayu..
yu ape?? u shadapppp..


ok..diam aje...bace ape yg saye mahu tulis ni ek..

Ini entry emosi sket..sebab arini kepenatan yang teramat sangat la..sebab ape...sebabnye..arini saye buat macam2...macam2 di sini bermaksud..saya buat kerja2 umh (yang sepatutnye kalau ade mak saya..saya patut buat..tapi.. saya slalu x buat...sebab saya sibuk ngan kerja2 lain dan kelas2)...

Ok..ni jadual arini ye...

2am :: baru nk lelap..

6.30am - 8.00am :: baru bangun >g dapur dulu...jerang air..pastu keluarkan lauk yg mak dh tinggalkan..pastu tanak nasi..pastu buat sarapan..air kopi ayah..air rendaman kaki ayah (kaki ayah saya sakit)...pastu sambil run mesin basuh...sementara tu...baru solat..pastu sapu lantai umh..kemas umh...sidai kain...baru mandi..hehehe

8.30am :: ke sekolah sbb nk key-in markah ujian..

9.00am :: smpai ke skolah..

9. 20 am :: siap key- in dan terus pulang sbb nk g kelas..

10.10am :: sampai kelas...mula kelas lambat...

12.00 noon :: habis kelas..balik umh....tido jappp..

1.00 pm :: lunch + lipat kain menggununggggg

2.00 pm :: g JJ Bukit Raja tgk Hikayat Merong Mahawangsa (nnti crite kt entry lain)

2.30 pm :: sampai JJ,beli tix..muvee stat kol 3.45pm...

3.45 pm - 5.30 pm :: layannnnn Merong

6.05 pm :: sampai umh..terus capai kuali..sbb tringat lom buat makan malam untuk ayah ngn along...sambil2 run mesin basuh skali lagi...sampaiiii lahhh...kol 7 baru siap...

8.00pm :: g kelas..smpi lah kol10pm..


pastu balik umh...update menatang ni...

tau x nape saye buat semua benda2 ni??ini sebab...mak saye xde kt umh..mak g Penang...bercuti..so, saya yg kene take over jage ayah..kt umh ade along ngn adik skali..depa x tau buat apaaa..so,semua bende saya yg buat...Ya...ini semua kerja rutin harian yg SEPATUTnya xde masalah untuk saya buat...tp, saya kan tiap2 hari pergi kerja..pegi pagi balik malam..mane la ade mase nk mempercekapkan dan mempercepatkan diri dalam buat2 kerja multitasking ni...biasenye...mak yg buat..dan saye tolong sket2 kalau sempat je...bukan x ley buat..tp xde mase..saye kan kerja mencari nafkah utk keluarga... ;(

bangge pun ade sebab diri bley buat semua bende...ekceli x la kekok pun..tp sbb semua kerja kene buat on time (mak yg slalu train saye cm ni)..so,terase sgt penat la bile buat bende skaligus...huhuhuhuh...

mula la..nk bermuhasabah dan bermuhasarawak sebab slame hari ni..x bersyukur mak yg buat semua benda ni..aku plak sedap2 balik umh..jadikan umh cm homestay je kan....mintakkkk maaaf makkkkkkkk ;((

dan...

mula la...dok pikir...cm ni ke tugas2 saya ANDAI (ambikkk ko..siap CAPS LOCK lagi).saya berkahwin nnti..mane nk urus rumah..mane nk urus diri..mane nk urus suami...(ecewaahhh..verangannn)...arrghhh..tidakkk..saye xmahu jadi x terurussss....kalau boleh...lepas kahwin..sesibuk mane pun....saye mahu tacap muke kalau g kerja...xmo g kerja dgn muke cm baru bangun tidoooo..argghhh......tidakkkkkkkkkkkkkkkkkk...tetibe tensen... ;|

hmm...ok, ini lah..kisah si LinaSuri Rumah yang x bertangga...(adik Lisa Surihani..)hehehe



4 comments:

Azwan Aziz said...

training yg bagus sebelum bergelar isteri orang..hee

Rashid said...

Sampai masa tibanya waktu, redup hati kaum berdua, bila dua jasad bersatu, hidup mati jadi bersama.....layann

rose sensei said...

Azwan: hhaha..training yg bagus ek..my mum mmg seorang trainer yg paling bagus..cume saye je yg trainee yg x bagussss...

rashid: nice quote ..taken from HMM..HMM AWESOME!!!!!!!

uja said...

rose..ko tau x ape cita2 aku..
aku nak jadi surirumah..
sbb kalo aku keje gerenti aku x larat nak wat keje umah..keje jage mkn minum suami lg mulia..hehehe..cewahh verangan je aku nih..