Instagram

Instagram

Sunday, March 21, 2010

belon yang tak panas

entry ni merupakan kisah jenjalan saya untuk menghabiskan sisa2 cuti yg tinggal beberapa jam sahaja utk hari ini... Saya mmg dh plan ngn 2 org BFF saya utk jumpe kt Hot Air Ballon Fiesta @ Putrajaya...tahun lepas g ngn kawan saya..mase ade Floria (pameran landskap)..tp, skejap je tgk belon panas tu..huhu

saya g putrajaya kol 2 ptg pas saya siap2 habis kelas....dlm perjalanan, Aifaa call kate, belon tak naik2 lagi dan cuace SANGAT terik dan terSANGAT panas...so, die ngn bintang tunggu saya smpi..haihhsss..pastu, tup2,bile nk smpi putrajaya, Aifaa kate mau tgk wayang dan mereka ber2 plan nk turun smule pas habis tgk wayang..hmm..saya smpi dlm kol2.30 cm tu dan terus berjumpe ngn bff saya , Sheela yang dtg bersama kakaknya..cuaca mmg DAMN HOTTTTTTTT.fm ok...

so, jln punye jln..taktau nk buat ape..sbb, setiap pelosok kt situ rase cm PANAS je..so, kitorg decide g Alamanda duk lepak2 n minum2 sat sebelum kitorg gerak smule pas solat asar..gilerr la punye ramai Alamanda tu..slalu tak macam ni..parking pun dh cam main roller coaster dh..skejap kt bawah..skejap kt atas...

pas asar (kitorg solat tau!) kitorg kuar Alamanda kol 5.10pm..then, member saya Uja dh mesej2 untuk bertemu dgn nya..hahaha...GILERRRR bapak susah nk carik parking!!!aggrrhhh..rase nk langgar2 je kereta yg lembab nk gerak tu..at last kami dapat gak selit menyelit kt tepi jalan tu..dgn pertolongan Sheela sebagai PENGARAH PARKING..huhu...tq chayunk!!

pas kuar kereta, terjumpe Akie n family...smpt la borak2 jap..gelak2 jap..n amik2 gambar ngn Adam (kiut nye kamoooo~~).Akie nk balik dh..sbb, langit dh gelap..katenye mau ke Ikea ke hape ntah..haha..thnks Akie, K.Zu n Adam..

Pastu kami bergerak menuju ke destinasi sebenar..sangat mendukacitakan sebab cuaca telah berubah..belon pun dh separa dinaikkan..orang pun semakin ramai..kami sgt teruja..walaupun tak berdiri kt pagar..tp, dpt tgk dari jauh pun dh ok..sempat la amik gambar sekeping dua untuk tatapan..

*malas nk upload gambar kt FB..sebab, Belon ni..BELON YG TAK PANAS..baru nk naik..dh shrink smule...ape daaa...

so, bile hujan dh mule turun, sume pengunjung mule lari2 anak (yg anak la..) dan mule larik2 bapa..dan ade pulak yg larik2 emak..hahhaha...haihss..sekejap je..saya sendiri pun tak sempat jumpe Uja..

layan la gambar gambir ni..


chit chat @ food court Alamanda..*tgh berkenan kt cincin Sheela tu..


yeayy....Adam n his dad!!


K.Zu, Sheela n me =)


ros + sheela..sekadar amik background je la..


percubaan untuk memicit2kan belon tu..hahha


kami: merenung buLAN dan matahari di langit..


api dr mulut naga


pengunjung pulang dgn rasa hampa kerana cuaca tidak mengizinkan..


jumpe lagi tahun hadapan...

mood: 50% happy..huhu

2 comments:

neyna zatul said...

hehe..sye dpt tgk dpn2 lg.d0k betul2 dpn pagar..best ah!hehe..*teruje* ckgu g arie ape?sye g sabtu petang ~

rose sensei said...

cikgu g ari ahad..kol 2.30 smpi sane..hampeh tol la zatul..bley plak nk ujan time tu...