Instagram

Instagram

Saturday, August 28, 2010

syoknye shopping part 2


AHAAAAAA....entry pasal soppink lagi...arini bersamaan 28/8 saye g temankan mak saye g soppink kt Jalan TAR..tmpt feymes org ramai carik keperluan raye..dari sekecik2 benda..hingga sebesar2 benda...dari sekecik2 brooch kt tudung..hingga ke sebesar2 jambangan bunge..sume ade...sume terjual..nak atau tak je...dan yg penting..mesti ade FULU$$$$$$...

kan saye dh ckp, raye kali ni saya adalah penyumbang terbesar dalam persiapan raya adik2 dan mak..so, arini saya mengotakan janji saya...saya bwk mak beli baju raye...raye kali ni tema kami adalah.......jeng jeng jeng...mane bley bg tau...huhuhu...so, saya bertolak dari umh kol7.30 a.m dan bergerak terus ke Jalan TAR seawal itu kerana tidak mahu bersesak2 untuk ke sana dan yang paling saya benci..bile nk carik parking..kesian kt mak saye..kalu kite yg mude2 nk park jauh2 pun x kesah gak la kan...walaupun pada hakikatnye..kite sendiri pun x sanggup berjalan jauh dan berpanasan untuk berjalan dari tmpt parkir ke deretan kedai yg jauh itu..

Alhamdulillah,jalan mmg clear n kami sampai dan park kete di tmpt biasa pada pukul8.00am...hahah...itu pun parkig tinggal 1 space je dik nonnnn...jgn kate xde org yg lagi awl dar kami...sib baik cekap mencilok utk parking kan..so, xde hal la bab nk parking ni...

Kol8.30a.m..we all gerak dari satu booth ke satu booth yg ade kt bazaar di sepanjang Jln TAR tu...awal pagi..xramai org lagi...deretan kedai pun lom bukak lagi...

byk kedai lom bukak...

pastu matahari semakin meninggi...maka kepadatan manusia di Jln TAR mencapai tahap maksimummmm...macam2 bau ade..haihhhh...sabo je la kan..bulan pose...x baek kutuk2 lebih2...ahakzzzz


beberapa gerai sudah buka...jadi rambang mata bila byk sgt pilihan..sib baik dpt kawal nafsu.(ye ke??)huhuhu

Keluar masuk kedai..xde la beli byk pun..dpt la mencarik/mematching kan baju raye ngn tudung..dpt la rembat tudung syria utk mak, utk Fatin(my kazen)..beli sandal wedges(utk Fatin gak)..pastu saye beli tudung fesyen terkini (katenye laaa)...apekename org panggil tudung tu...Tudung Rozita Che Wan...seperti biase la...bende hot item..bile baru kuar..mmg harge mahal...tp, oleh kerana xmo kalah time raye ni...mmg saye beli gak la satu...hahhahaa..nafsu nafsi....

gambar gugel ke kt www.prettyintown.blogspot.com...
kalu beli kt website ni...mahal beb..rm70..kalu kite beli sendiri...saye dpt save separuh hage...

saye beli wane pink.(outer)...inner pulak beli wane grey...huhu...saye pun x tahu nape org panggil tudung ni tudung Rozita Che Wan (RCW)..bukan nye RCW pakai tudung pun...haihhh...terpengaruh sungguhhhhh....

Pas habis soppink tudung...bergerak ke bazaar bunge plak...biase...perempuan & bunge..x ley pisah...dh mcm irama dan lagu....hahaha...n u all tahu tak...hage kt sini sgt2 mahal....geleng pale saye tengok..nk offer kt mak soh rembat sepasu dua pun kene pikir byk kali...tp, ade gak la kami rembat 2jambak bunge utk hias di cermin...jadi la..dr x beli pape...kan...


pastu, saye ajak mak g Sogo...dh alang2 sampai KL kan..mmg dekat pun kan...makaiiiihhhh..manusia....pilih brg2 sale kt ruang legar cm semut hurung gule....saye tak berhajat menyertai mereka semua..sbb, saya nk beli handbag je..=)
huhu..dpt gak item yg diidam2kan...lalalalallala~~~

huhuhu...gambar beg kertas je ye..bley publish...gambar henbeg sebenar..x ley publish...lalalal~

Ok, itu je...kitorang penat gilerr berjalan dr Sogo ke tmpt park kereta..mak kate ngn saye, kalu nk iktkan ni...kite ni umpama jalan kaki dari rumah kita (taman iskandar) ke pekan Meru...cube kite buat cm tu???
*saye jawab: jgn buat keje mak..mau tercabut lutut kalu berjalan kaki ke Meru cm ni...

mak ckp lagi: habis tu...ari ni boleh je berjalan jauh2...

*saya: gluppppp

ok, nntikn syoknye soppink raya part3...

4 comments:

Salasiah Ammar said...

rose...shopping sakan ye...thun ni sal tak g jalan tar pon...tak larat la nak redah org ramai2 kat sana ngan panas2 lagi, ngan perut dah boyot2 ni...hahahha

mokjadeandell said...

Keinginan mengatasi segalanya.Makcik pun boleh lupa sakit bila berjalan pi shopping.Sedar sedar dah berkilo kilometer jln.

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Waduhhh, sakan tu!!! :)

penjejak maya said...

salam ziarah ke sini..