Instagram

Instagram

Tuesday, February 22, 2011

Cube cubi Naturactor ;)

Hye readers ;)

Cm ne ari ni??Anda ok ke??Harapnye ok la ye..

Saya??

Owhhh..cm biase la..kuar pagi balik malam..kejenye bercakapppppppp je x renti2...tapi cakap keluar ilmu xpe la kan...haaaa

Ok, tinggal bab tu...saya mau cerita pasal Naturactor...ape itu naturactor???adik beradik Naruto ke??hahaha..taaaaakkkkkkkkkk..Naturactor adalah sejenis mekap...

bace info ni:

Naturactor merupakan keluaran Meiko, daripada Jepun - bedak yang berasaskan tumbuhan organik. Ia mengandungi ekstrak bunga sakura. Bunga sakura merupakan bunga yang boleh memberi kebaikan kepada kulit kita. Antaranya adalah :


  1. Membantu kulit menjadi lebih lembut

  2. Membantu menghidratkan kulit

  3. Mengurangkan masalah kulit ( Sesuai unttuk kulit berjerawat)



KELEBIHAN NATURACTOR???

- Anti kilauan/tidak berminyak
-100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat & noda hitam
- Ringan & lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakai foundation
- Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi
- Senang digunakan, cepat & yang penting tidak melekit
- Tahan sehingga 12 jam
- Tidak menutup pori-pori
- Digunakan oleh makeup artis professional
& mak andam
-Kulit terasa ringan, tidak melekit & kelihatan gebu!
-Sesuai untuk majlis pertunangan, perkahwinan,photoshoot dll



Orang Jepun selalu keringkan bunga sakura ni untuk diminum bersama teh. Selain itu, ia juga ada perlindungan dari UV. Ini sangat penting sebab matahari adalah punca penuaan kulit yang no.1.


haaaaa...semua info ni..saya ambil dari SINI.

Ok,berbalik pada cerita Naturactor ni...saya order online dr kenalan FB sejak sebelum cuti CNY lagi..order pertama x smpi2..ade masalah kt POSLAJU..then saye pun agak cuak gak la..sebab saya dh bayar kan..tp barang lom sampai...keciwa gak la..sebab mmg berhajat besar nk try naturactor ni...sbb saya slalu admire menjadi secantik Ika Radiusite ni..

** redaries & radiusite mmg web site adik beradik tauuu**

Pas tu, g la tanye seller Naturactor ni...pasal brg yg x smpi2 lagi ni..so, beliau memutuskan untuk menghantar semula Naturactor pada hari Isnin (21/2) dan parcel sampai pada 22/2 (fuhhhhh....POSLAJU mmg LAJU betul lahh kali ni...)...dan sesampainya saya di rumah..ternampak sebungkus bungkusan atas katil saye...hati ku berbunge rianggggggg....barang yg dihajati udah sampeiiii...

Tapi malangnye x smpt nk godek2 lebih..sbb nk kuar g part time japp..then balik umh..pe lagi...parcel tu yg di capai dulu...pastu mule la verangan2 lebih nk jadi cntik cm Ika Radiusite...huhuhu ;)

**big thanks to ILYANA ILYIA



weehoooo..parcel udah sampeiii...


foundation & loose powder...

lepas ni boleh la cube cubi mekap ;)


isi dalam..


Owhhh..tetibe plak x tau nk pilih mane satu nk gune...same ade Olay Total 7 in 1 Anti-Ageing Cream with touch of Foundation...atau pun Naturactor ni...Olay mmg sgt best...muke cm mudeeeee belieee je kan...patut la comel (versi perahsaaaaannnntannn)...


x keciwa langsung pakai ni...sebab ni je la yg mampu milik dan mampu dek poket... ;)


Ok,mahu tido segera sebab esok mahu bangun awal mekap2 gune mekap baru..;))

1 comment:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

bergaya..ikutla kemampuan..ye idok?