Instagram

Instagram

Sunday, February 20, 2011

Melawat Rumah Contoh ;)

Hye readers ;)

Ape yg anda buat hujung minggu ni??pergi jenjalan ke mane?Shopping ke?tgk wayang ke?? atau duk umh saje??Saya pulak pegi jenjalan gak..tp kali ni..jalan2 yg x keluar modal yg byk...tp,jenjalan yg memberi semangat kepada diri saya sendiri untuk memilikinya.

Kali ni saya mahu bercerita pasal kisah jalan2 bersama 2 orang sahabat saya untuk pergi melawat rumah2 contoh di sekitar Shah Alam 2 hingge ke Sg.Buloh serta ke Puncak Alam Fasa 3 (kalau x silap la kottt)...

Saya bercadang untuk melihat rumah2 contoh bersama Amru dan Yusri seperti yg telah kami rencanakan pada minggu lepas iaitu misi mencari rumah idaman masing2..yeayyy...Mula2 kami pergi melawat ke Desaru (name kawasan perumahan) yg mana salah satu rumah telah di beli oleh Yusri (insyaAllah) dan kami pun pergi melihat design rumah tersebut...Harge jgn tanye la kan...Kalau dh beralamatkan dan berposkodkan SHAH ALAM...maka jangan bermimpi lah anda akan mendapat harga yg paling murah...Hargenye cm boleh beli kereta Getz aku tu....8 bijikkkk weyyy....tp xpe la...member saya yg sorang ni...tahap gaji beribu2 lemon..tp yg bestnye..die ni x show off untuk pakai brgn yg standed mended..dan branded...die lebihkan pada membeli aset...syabassss...

bakal jadi umah Yusri ;)
weeeeee~~

mungkin saya pun akan memilikinya...tp dlm mimpi je la...


tangge lom siapppp... ;p

kalu sape yg amik corner lot..halaman die mmg terbaekkkk...puas hati

Pas keluar dr area ni, kami ke ALAM BUDIMAN (housing area sebelah UiTM Puncak Perdana).Yang ni pun mmg YEAYYYYY mahalnye...(sekali lagi aku hanye dapat telan air liur je la ye...).Banyak lot dh jual, dan ade gak la fasa ke 3 sedang dibina..dan mungkin lebih mahal lagi la..(geleng2 kepala nihhh)...

ALAM BUDIMAN



lorong belakang umah yg sangat menarikkk...

Alam Budiman Housing Area ni..dibina menggunakan batu bata warne merah..bukan seperti kebiasaan rumah2 yg dibina menggunakan batu blok warne putih tu...so, dindingnye mmg semula jadi berteksturkan batu bata merah..dan kelihatan sangat klasik..sbb tu...harge die cmmmmmmmmmmm....ehemmmmmmmm ;) (paham2 je la ye..)


Lepas tu kami melawat housing area GreenHill Villas yang mmg sgt mahal..sebab berkonsepkan villa berkembar dan keluasannya sangat luas..harge sebuah ade yg mencecah 1.2 Million..hanye bayar pendahuluan rm8K dan korang bayar lah duit gaji korang bulanan tu untuk bayar umah semata2...(geleng2 kepala lagi)...superb bebbbbb...x tipu....kt Greenhill ni, x sempat amik gambar sbb sgt2 teruja...terase cm duk kt sebuah rumah agam plak...pehhhhwwwwwwww....(mula la aku berharap sorang anak raje dtg pinang aku cepat2 dan beli umh cm tu utk duk berdua....dengggsss~~)

Lepas tu plak, kami bergerak ke Saujana Utama (dh masuk area Sungai Buloh dh nihh)..Saujana utama dh ramai penduduknya...Saujana Utama bersebelahan dengan Seri Pristana dan harge umh kurang sket dr tempat2 sebelumnye..tp,tetap mahu pikir 1000 kali kalu betul2 nak...(nak mampooosssss kali kebrapa ntah nii....).Saujana Utama telah membangun telebih dahulu berbanding kawasan perumahan yang baru mula dibina di pinggir2 Shah Alam ni...Kawan saya , Amru berkenan untuk memiliki salah sebuah rumah di sini dan kami terus ke Pusat Jualan GLOMAX di tengah2 SaujanaUtama itu...

**owhhh...yg ni pun x smpt amik gambar....T_T


Lepas tu, kami bergerak ke Puncak Alam Fasa 3 yang menempatkan 3 jenis rekabentuk rumah seperti OXFORD, CARMITA , AMANDA dan TATE......Design mmg cantik untk TATE dan OXFORD..tapi tidak untuk CARMITA. Ini kerana TATE dan OXFORD tidak menggunakan banyak ruang dan xbanyak bersegi2..Nampak cantik dan x berserabut sgt dgn liku2 dinding2 umh...AMANDA pula masih dalam pembinaan.Harge....hmmmmmmmmmmmmmm....maunye makan meggi tiap2 hari nihhhh....

Pendek kate la...petang tadi dok pusing2 carik umah yg berkenan di hati dan di poket je la...hahaha...tp mmg best...Yusri dan Amru mmg pakat menghasut saya untuk beli umh...Tapi apekan daya..gaji saya mmg x lepas untuk umh sebegitu rupa....waaaaaaa~~~ (cepatlah anak org2 bisnesmen dtg meminang saya!!!!)hahahahahahaha....


Terase cm mahu kumpul duit banyak2 sbb nk beli umh...dan mahu kerja siang malam pagi petang untuk carik duit byk2...pastu....tetibe rase cm nk hanginnn...sbb, bilenye ntah jawatan saye nk sah ni????bile dh sah jawatan..mesti bley buat loan beli umh kan???waaaaaaaa.....cepat la skettttt...

4 comments:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

kalu da bli umah nnt, wat kenduri jemput anies tau ;-)

my note said...

rose... wani sokong bab nie.. bila la nk sah jawatan nie..., nk jugak memiliki rumah sendiri....

rose sensei said...

anis,huhuhu..ntah bilenye nkbeli umh ni...rose tgh tunggu pengesahan jawatan nih...bile dh sah jawatan..boleh buat loan..tp, rose x rase nk beli semi-D ni..mahal sgt..mampu rumah teres setingkat je kot...doa2 kan la ye

rose sensei said...

wani: tu la kan...ade member rose suggest tok buat loan bank je..tp, tu la..dh ade kemudahan buat loan gomen..watpe nk buat loan bank..tp mslhnye..jawatan lambat plak tu nk sah...sabooo je laaaa